27 Σεπτεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.9.2021

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι μόνο, ακούγονται και απόψεις «επιστημόνων» που αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό χωρίς εμβόλιο! Από την μάγισσα Μάτζικα Ντε Σπελ της Λιμνούπολης μεχρι τον Ξερολιξ της Γαλατίας! Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου.

Αλλά η διασπορά ψευδών ειδήσεων από αντιεμβολιαστές κατακλύζει όχι μόνα τα ΜΜΕ αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα με συνέπεια την παρέμβαση των αρχών. Ενά σημερινό ρεπορτάζ (από την kathimerini.gr) στη συνέχεια:

Εισαγγελική έρευνα για αντιεμβολιαστές: Σαρώνουν το διαδίκτυο για απάτες και fake news.

Εντολή για στοχευμένη έρευνα σειράς αδικημάτων, όπως απάτες, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση πολιτών σε τέλεση αδικημάτων και άλλα, από εκείνους που διακινούν μέσω διαδικτύου προτροπές κατά του εμβολιασμού πολιτών για τον κορωνοϊό, έδωσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας προχώρησε στην παραγγελία για περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση όσων διαθέτουν ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο, μετά τη διαβίβαση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φακέλου με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά από συντονισμένες έρευνες των τελευταίων ημερών.

Η Δίωξη για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, απέστειλε στην Εισαγγελία τα στοιχεία που συγκέντρωσε για περίπου 10 ιστοσελίδες, που διαφημίζουν αντιεμβολιαστικές απόψεις και προτρέπουν τους πολίτες να μην εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό, αναπτύσσοντας σειρά έκνομων ενεργειών. (...)

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου