25 Σεπτεμβρίου 2021

Άγκελα Μέρκελ: To… οδυνηρό «αντίο» από έναν παπαγάλο

Ένα απίστευτο φωτογραφικό στιγμιότυπο χάρισε η... επεισοδιακή «συνάντηση» της Άγκελα Μέρκελ με παπαγάλους, κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες περιοδείες της, στην μέχρι τώρα εκλογική της περιφέρεια.

Σε πάρκο πτηνών βρέθηκε χθες, Πέμπτη, η Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη μέχρι τώρα εκλογική της περιφέρεια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Η κυρία Μέρκελ φάνηκε να διασκεδάζει ταΐζοντας τους παπαγάλους, ωστόσο ένας από αυτούς προτίμησε το χέρι της από την ειδική τροφή.

Πραγματοποίησε την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της στην εκλογική της περιφέρεια προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιo διάδοχό της για την έδρα, τον Γκέοργκ Γκούντερ.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο περιθώριο της περιοδείας της, επισκέφθηκε το Πάρκο Πτηνών Marlow και θέλησε να ταΐσει ένα σμήνος παπαγάλων Lori με «νέκταρ», δηλαδή μίγμα από αποξηραμένη γύρη, φρουκτόζη, σιτάρι και νερό.

Τα πουλιά ενθουσιάστηκαν και τουλάχιστον δέκα από αυτά έσπευσαν να την περικυκλώσουν. Κάποιο από αυτά φαίνεται όμως ότι δάγκωσε την Καγκελάριο, η οποία συνελήφθη από τις κάμερες σε μια ασυνήθιστη έκφραση πόνου, χαρίζοντας ένα μοναδικό καρέ.


Claudia Hillebrand @CKHillebrand
At the end of her tenure, she gets bitten by a parrot. Not sure how much Merkel enjoys her final trip across Mecklenburg-Vorpommern. This picture by Georg Wendt/dpa is brilliant.

Σύντομα πάντως ανέκτησε το χαμόγελό της και συνέχισε την επίσκεψή της. Όταν ωστόσο της προτάθηκε να ταΐσει μια ευρωπαϊκή κουκουβάγια ύψους 60 εκ., αρνήθηκε ευγενικά, λέγοντας: «Όχι, όχι, τα πήγα καλά με τα παπαγαλάκια…».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, twitter.com

Σχετική ανάρτηση: DW: Το ελληνικό αντίο στην Άνγκελα Μέρκελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου