17 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν ο Κ. Μπογδάνος στοχοποιεί παιδιά μεταναστών σε νηπιαγωγείο

Διακινώντας στο διαδίκτυο δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa.gr, το οποίο περιείχε ονομαστική λίστα με παιδιά μεταναστών από νηπιαγωγείο της Αθήνας, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στοχοποίησε τα παιδιά λόγω της εθνοτικής καταγωγής των γονιών τους, κάτι που προκάλεσε πλήθος από αντιδράσεις αλλά και εισαγγελική παρέμβαση. Η εν λόγω ιστοσελίδα φέρεται να ήταν στο παρελθόν ιδιοκτησίας του κ. Μπογδάνου, ενώ κατά πληροφορίες βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο της συζύγου του. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν του ανήκει.


Ο βουλευτής της ΝΔ, με νέα (την επόμενη μέρα) ανάρτησή του στο Twitter, διατείνεται ότι έκανε «λάθος» σχετικά με την ενλόγω ανάρτησή του, η οποία έχει πλέον διαγραφεί. Αρνείται επίσης ότι του ανήκει το site από το οποίο έκανε την αναδημοσίευση:

constantinosbogdanos @bogdanosk
Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.


Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα «κατέβασε» τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο.

MeaCulpa.gr @MeaCulpagr
Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό.


Για κάλυψη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ, μιλά σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη δημοσίευση ονομάτων παιδιών από τον κ. Μπογδάνο. «Ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια. Επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο» αναφέρει.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη λίστα με τα ονόματα των μαθητών: Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της δημοσιοποίησης λίστας ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας, την οποία μάλιστα αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.


Κάποια ενδεικτικά σχόλια στο Twitter:

kseSkai @KseSkai
Απάντηση στον χρήστη @bogdanosk
Α απλα δεν το ηλεγξες ε? Εννοεις οτι το αποσπασμα που αναφερεις σε αυτο σου το tweet λεξη προς λεξη στο μετεφερε αλλος? Δεν το διαβασες μεσα απτο αρθρο? Και ο "σοκαριστικος καταλογος" τον οποιο αναφερεις & παραπεμπεις ας πουμε ειναι εστιατορίου? Τι τσιρκο ειστε ρε?

Mary PoppinΖ @mnootmoe
Εκ παραδρομής ο ύμνος των SS σε ραδιοφωνική εκπομπή του Εκ παραδρομής ανέβασε όπλο κ σφαίρες στο τουίτερ Εκ παραδρομής θα έμπαινε με τανκς στην ΕΡΤ Εκ παραδρομής στοχοποιεί 5χρονα δημοσιεύοντας τα ονόματά τους Όποιος συμπεριφέρεται σαν ναζιστής, είναι ναζιστής #Μπογδανος

Stamatis Malelis @stamatismalelis
Κωνσταντίνε γιατί πρέπει συνεχώς να μου υπενθυμίζεις πόσο δίκιο είχα που σε απέλυσα #Μπογδανος

Υπάρχει και η αντίθετη άποψη:

Rick Blaine @Underwood_DC
Όποιος πιστεύει ότι ο Μπογδάνος δημοσιοποίησε τη λίστα με σκοπό να στοχοποιήσει τα παιδιά και όχι για να επισημάνει και να αναδείξει το πρόβλημα, είναι ιδεοληπτικός βλαξ ή βαλτός. Άλλη κατηγορία, δεν υπάρχει.

Θάνος Τζήμερος @ThanosTzimeros
Περιμένω η εισαγγελική έρευνα να βρει ποιο αδίκημα διαπράττεις όταν φωτογραφίζεις και δημοσιοποιείς μια λίστα ονομάτων (είναι προσωπικό δεδομένο το όνομα;) που είναι αναρτημένη σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ στα κάγκελα της αυλόπορτας του σχολείου. Θα γελάν και τα κουδούνια στην έδρα. #Μπογδανος

Αλλά και ενδιάμεσες (ναι μεν αλλά) απόψεις:

Προσοχή όμως, γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει. Κάτι που λίγα χρόνια πριν μπορούσε να κυκλοφορήσει σαν ένα απλό σχόλιο ή ακόμη και ως ανέκδοτο, σήμερα μπορεί να θεωρηθεί ως ρατσιστική ενέργεια. Ένα παράδειγμα:

Κοντολογίς @kontologis
Αυτό ήταν ανέκδοτο πριν 6-7 χρόνια.


Πηγή: Με στοιχεία από twitter.com

-Advertisement-

2 σχόλια:

  1. Για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση, κίνησε τη διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1982
    👑👑👑👑🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇧🇬🇧💂‍♂️👑🔴🏰⚽️
    δεν είδα αδίκημα
    απογραφή έκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή