29 Σεπτεμβρίου 2021

Το Σκίτσο της Ημέρας 29.9.2021

Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με κουκουλοφόρους να επιτίθενται με πέτρες, κροτίδες και μπουκάλια. Και πίσω από ολα αυτά ακροδεξιά μορφώματα...

Επάνω αριστερά, σχετικό σκίτσο του Τάσου Αναστασίουστην Αυγή.

Και ένα ακόμη σκίτσο, με αφορμή το ίδιο θέμα, του Βαγγέλη Χερουβείμ, επίσης στην Αυγή:


Το ρεπορτάζ στη συνέχεια (από την kathimerini.gr):

Ακροδεξιοί θύλακες πίσω από τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ οι συμπλοκές που ξεκίνησαν στο έξω από το σχολείο, χθες επεκτάθηκαν και στη γύρω περιοχή.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα, με μαθητές να διακομίζονται στο νοσοκομείο, πολίτες να δέχονται πέτρες και φωτοβολίδες, το υπουργείο Παιδείας να ζητάει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και απομεινάρια του ναζιστικού μορφώματος να συγχαίρουν τον «αγώνα των νέων». 
Τις επιθέσεις στη Σταυρούπολη χαιρετίζουν ακροδεξιές οργανώσεις στο διαδίκτυο, καθώς και το «Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής» και «συγχαίρει τους μαθητές για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς».

Το χρονικό
Την Τρίτη, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από το ΕΠΑΛ, κατήγγειλαν ότι την προηγούμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο ενημερωτικής τους δράσης, δέχθηκαν επίθεση από ακροδεξιούς. «Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο», ανέφεραν εκπρόσωποι των φοιτητών.
Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με κουκουλοφόρους που βγήκαν στην αυλή του σχολείου να επιτίθενται με πέτρες, κροτίδες και μπουκάλια σε φοιτητικούς και άλλους συλλόγους που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια της Τρίτης. Νέος γύρος των επεισοδίων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, όταν ακροδεξιοί εκτόξευσαν πέτρες, καδρόνια και φωτοβολίδες σε άτομα που προσέρχονταν σε αντιφασιστική συγκέντρωση.
Στη συνέχεια, η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε έξι άτομα – ακροδεξιούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μαχαίρια και σιδερογροθιές. Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ζητησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου