6 Σεπτεμβρίου 2021

Το Σκίτσο της Ημέρας 6.9.2021

Όλη η Ελλάδα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη...
Τουλάχιστον είμαστε σε κάτι όλοι μαζί!

Σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη στα «Νέα»

Το ρεπορτάζ σήμερα:

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται από σήμερα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πλήθος κόσμου σχημάτιζε από νωρίς ουρές έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, αναμένοντας να ανοίξουν οι πύλες στο παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού Αθηνών, για να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο δημιουργό. Άνθρωποι όλων των ηλικιών κρατώντας κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα περίμεναν υπομονετικά, τραγουδώντας κομμάτια από το σπουδαίο και πολυσχιδές έργο του Μίκη Θεοδωράκη,

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη κατέφθασε λίγο μετά τις 16:40 υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς» και η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο σε μικρές ομάδες ανθρώπων. «Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονταν ανάμεσα από τα χειροκροτήματα.


Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη ολοκληρώθηκε για σήμερα στις 8 το βράδυ, καθώς δόθηκε παράταση μίας ώρας. Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 2 μ.μ.).

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 3 μ.μ., από την Μητρόπολη Αθηνών. Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στη 1 μ.μ., στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου