9 Σεπτεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 9.9.2021

Ακριβαίνει ο καφές. Λόγω της σημαντικής αύξησης της τιμής του δεν αποκλείεται να δούμε στα ενχυροδανειστήρια την πινακίδα ...«Αγοράζω Καφέ», κάτι ανάλογο με το «Αγοράζω Χρυσό»! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο «Ποντίκι».

Και ένα σχετικό ρεπορτάζ, από τη vradini.gr:

Ακριβαίνει ο καφές
Μεταξύ των βασικών αγαθών που ακριβαίνουν είναι και ο καφές, η τιμή του οποίου συμπαρασύρεται από κύμα ανατιμήσεων που πλήττει τα νοικοκυριά και αναμένεται να φέρει νέες αυξήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.
Όπως εξήγησε στο Mega ο Βαλάντης Λαμπριανίδης, ιδιοκτήτης καφέ, διεθνώς η τιμή του καφέ έχει αυξηθεί από αρχές του χρόνου κατά 50% καθώς υπάρχουν ελλείψεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας στο Βιετνάμ, αλλά και λόγω της ξηρασίας στη Βραζιλία που τώρα ακολουθείται από παγετό με αποτέλεσμα την καταστροφή των καφεόδεντρων.
«Αυτή τη στιγμή η Βραζιλία, που είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής καφέ, μετά από μία περίοδο μεγάλης ξηρασίας, περνάει τώρα μία περίοδο με παγετό. Έχουν καταστραφεί πολλές φυτείες και για αυτό περιμένουμε ανατιμήσεις. Ο καφές, ως γεωργικό προϊόν, επηρεάζεται πολύ από τις κλιματικές συνθήκες» εξήγησε ο κ. Λαμπριανίδης.
Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 βάλθηκε να μας καθησυχάσει. Είπε ότι ο καφές μπορεί ν’ αυξηθεί από 3-5 ευρώ το κιλό, κάτι που είναι μια αύξηση περίπου 15-20% στο φλιτζάνι μας.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου