19 Σεπτεμβρίου 2021

Τσίπρας: Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου στην 85η ΔΕΘ, χαρακτήρισε «καταστροφική» την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για «παταγώδη αποτυχία» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, τον κατηγόρησε ότι «εξαπάτησε» τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους, ενώ είπε πως δεν ζητάει εκλογές και κάλεσε τον πρωθυπουργό, «αν τολμά και έχει το θάρρος να τις κάνει τώρα, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη».

Ειδικότερα, μιλώντας 
ο κ. Τσίπρας σήμερα στη συνέντευξη Τύπου στην 85η ΔΕΘ, μεταξύ άλλων, είπε:

Για τους νέους: «Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και χαρτζιλίκια, θέλουν όραμα και συνθήκες ζωής και εργασίας» είπε. Χαρακτήρισε εξευτελιστικές για τους νέους τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα 5 GB και το πρόγραμμα για 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες. Στην παρατήρηση δε ότι οι νέοι δεν ακούνε τα κόμματα απάντησε: «Καλά κάνουν και δεν ακούν τα κόμματα».

Για τις εκλογές: «Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Την προηγούμενη εβδομάδα από αυτό εδώ το βήμα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Έχει την ευθύνη με βάση το Σύνταγμα να προκαλέσει εκλογές όποτε το επιθυμεί. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά, ας τις προκηρύξει, στο χέρι του είναι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς γιατί δεν ζητά επισήμως εκλογές και αν φοβάται την ήττα. Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Αλλά ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μία ραγδαία φθορά και αυτό θέλει να προλάβει με τις πρόωρες εκλογές... Οι κουτσαβακισμοί και οι μαγιές για γαλοπούλες δεν αναδεικνύουν πυγμή, αναδεικνύουν αδυναμία. Θα του συνιστούσα να είναι πιο φειδωλός σε ψευδοκουτσαβακισμούς... Σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι εδώ».


Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Εγώ δε θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κύριος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα, από αυτό εδώ το βήμα, απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Έχει, με βάση το Σύνταγμα, την ευθύνη να προκαλέσει εκλογές όποτε αυτός επιθυμεί. Αν έχει το θάρρος και τολμά, ας τις προκηρύξει. #ΔΕΘ2021

Για την πανδημία: «Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δυσμενή εξέλιξη στην πανδημία» ανέφερε, ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα κρούσματα στην Ευρώπη. «Αυτή η πραγματικότητα έχει αιτίες και κάποιοι έχουν ευθύνες. Όταν η εξέλιξη ήταν καλή την πιστωνόταν ο "Μωυσής" ενώ τώρα θα πρέπει να χρεωθεί σε άλλους, στους νέους, στους υγειονομικούς, στους πολίτες», σημείωσε.

Για την φορολογία: «Ανήθικο να νομοθετείς μόνο για τον εαυτό σου και την τάξη σου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για το μέτρο της απαλλαγής φορολογίας στη μεταβίβαση και τις γονικές παροχές μέχρι 800.000 ευρώ. Σημείωσε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία αυτό αφορά το 0,4% των φορολογουμένων, και προσέθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης φορολογεί για την τάξη του και ίσως για τον εαυτό του με βάση το πόθεν έσχες του». «Εάν επρόκειτο για αφορολόγητο σε μεταβίβαση περιουσίας και γονικής παροχής μέχρι 150.000 ή 300.000 ευρώ δεν θα θέταμε ζήτημα», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας.


Ποιοι είναι οι γονείς που έχουν 1.600.000 ευρώ ακίνητη περιουσία να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους; Είναι το 0,4% του πληθυσμού. Γι’ αυτό το 0,4% νομοθετεί ο κ. Μητσοτάκης. Νομοθετεί φοροελαφρύνσεις για τη μικρή μειοψηφία στην οποία ανήκει και ο ίδιος. Αυτό είναι ανήθικο. #ΔΕΘ2021

Για το πολιτικό Κέντρο: «Είναι πράγματι οξύμωρο να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για το πολιτικό Κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ. Δεν έχει να περιμένει πολλά ο λαός απ' τον κ. Μητσοτάκη πέραν από την υπουργοποίηση ενδεχομένως και του κ. Μπογδάνου», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας. Προσέθεσε ότι είναι επίσης ανησυχητικό ότι ο πρωθυπουργός «δεν βρήκε μια κουβέντα για να αποδοκιμάσει την αθλιότητα Μπογδάνου», ενώ χαρακτήρισε «κρεσέντο υποκρισίας» ότι την ίδια ώρα παρουσίασε την πολιτογράφηση των Αντετοκούνμπο.


Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει συνεχώς για το πολιτικό Κέντρο έχοντας υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πολλά να περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη πέραν της υπουργοποίησης πιθανώς και του κ. Μπογδάνου. #ΔΕΘ2021

Για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού: «Είναι ένα θέμα που δεν αποτελεί ούτε ζήτημα παραπολιτικής ούτε ζήτημα κλειδαρότρυπας, είναι συνταγματική υποχρέωση των δημόσιων προσώπων να καταθέτουν πόθεν έσχες», είπε ο Αλ. Τσίπρας ερωτηθείς για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. «Ιδιαίτερα αν είσαι πρωθυπουργός οφείλεις να μην έχεις τίποτα να κρύψεις, κι όταν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία για αναληθές πόθεν έσχες οφείλεις να δώσεις απαντήσεις και όχι να στοχοποιήσεις τα ΜΜΕ που αναδεικνύουν το πρόβλημα».

Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες του. Είναι θέμα ισονομίας. Τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή στην Ελλάδα αν συνέβαινε σε μένα; Πόσες μέρες θα ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια το ότι ο πρωθυπουργός έχει ψευδές πόθεν έσχες; #ΔΕΘ2021

Για την μεσαία τάξη: Για την αντιμετώπιση της μεσαίας τάξης επί της κυβέρνησής του είπε «αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε την μεσαία τάξη κατά την διάρκεια της θητείας μας». «Δεν ήταν επιλογή μας, ήταν ανάγκη εθνική για να βγούμε από τα μνημόνια και να ρυθμίσουμε το χρέος...» σημείωσε.

Για την οικονομία: «Εμείς δεν θέλουμε να ευημερούν μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι, είπε ο Αλ. Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά με την οικονομία, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η διαφορά μας με τη ΝΔ».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα που διαρκώς εξελίσσεται», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι ένα κόμμα σε κίνηση και σε ό,τι με αφορά δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου»

Για τα εργασιακά: «Σήμερα είμαστε στο δρόμο της εργασιακής ζούγκλας. Δεν δημιουργεί συνθήκες αύξησης της παραγωγικότητας αλλά κερδοσκοπίας για κάποιες εταιρείες αυτό που νομοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

Για τις πυρκαγιές: Για το θέμα της απόδοσης των ευθυνών για τις πυρκαγιές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «θα ήταν εύκολο να πει κανείς ότι αποδόθηκε η ευθύνη στον Χρυσοχοΐδη και πήγε σπίτι του» και προσέθεσε: «Ωστόσο η ευθύνη είναι πολιτική, είναι βαθιά και έχει να κάνει με την αντίληψη της κυβέρνησης για το πώς θα θωρακίσει τη χώρα απέναντι στην κλιματική αλλαγή».

Για τους εμβολιασμούς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πάρα πολύ σαφή θέση και στάση στο ζήτημα του εμβολιασμού, όλοι οι βουλευτές του είναι εμβολιασμένοι, ο κ. Πολάκης δεν επείσθη από κανένα, εμβολιάστηκε γιατί είχε δεσμευτεί ότι θα εμβολιαστεί και δεν είναι αντιεμβολιαστής», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Για μικρομεσαίους και κερδοσκόπους: «Στην αντίληψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ζόμπι και η μεγάλη πλειοψηφία τους πρέπει να κλείσει» σημείωσε. «Ο κ. Μητσοτάκης επιδοτεί την κερδοσκοπία» είπε, αναφερόμενος στις επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα.

Τέλος για το κράτος: «Το θέμα της ανασυγκρότησης του κράτους τίθεται τώρα... Το πελατειακό και κομματικό κράτος είναι δημιούργημα της ΝΔ...» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ , twitter.com

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου