6 Σεπτεμβρίου 2021

Γιγαντιαίο αγριολούλουδο σε 20ώροφο κτίριο στο Τζέρσεϊ Σίτι

Μια γιγαντιαία τοιχογραφία δημιούργησε η Αμερικανή καλλιτέχνις Mona Caron στην τυφλή όψη εικοσαώροφου κτηρίου στο Τζέρσεϊ Σίτι: ένα τοπικό αγριολούλουδο, που ακούει στο όνομα Joe Pye weed, χορεύει τρελά με τα πυκνά φύλλα του να αναδύονται από το μαύρο φόντο.

Η γεννημένη στην Ελβετία καλλιτέχνις, η οποία πάντως δραστηριοποιείται κυρίως στο Σαν Φρανσίσκο, εστιάζει σε site-specific τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους οι οποίες αναφέρονται σε κοινότητες. Είναι γνωστή για τις τοιχογραφίες φυτών σε πολυώροφα κτίρια των πόλεων.


Η συγκεκριμένη τοιχογραφία, παραγγελία στο πλαίσιο του Jersey City Mural Arts Program, είναι το τελευταίο έργο της Caron ως ύμνος στην ανθεκτικότητα. Το αγριολούλουδο «σηκώνεται με τον ήλιο, ερχόμενο σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον», όπως επισημαίνει η Caron στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ένα τοπικό γηγενές αγριολούλουδο, ένα όπως λέγεται Joe Pye weed, θα έρχεται από μόνο του σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον. Ένα όνειρο της φύσης να νικά, της ζωής των φυτών να είναι αυτό που έστω για μια φορά πυργώνεται πάνω από μας, ξαναβάζοντάς μας στη θέση μας. Εύχομαι να μάθουμε. Εύχομαι να επιστρέψουν» γράφει.

Πηγές: naftemporiki.grfacebook.com/watch/mona.caron.artist/

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου