1 Σεπτεμβρίου 2021

Στην οικογένεια Μελισσανίδη το συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής»

Μια νέα σελίδα στο πεδίο της υπεύθυνης ενημέρωσης φιλοδοξεί να ανοίξει το ιστορικό συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής», που και επίσημα πλέον πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη. Συμπληρώνοντας σχεδόν έναν αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας, η αρχαιότερη ελληνική οικονομική εφημερίδα εισέρχεται σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, κρατώντας τις παραδοσιακές αρχές της δημοσιογραφίας που την καταξίωσαν στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού, αλλά ενσωματώνοντας παράλληλα και τα ενημερωτικά εργαλεία του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος.

Η «Ναυτεμπορική» θα συνεχίσει να εκδίδεται ως εφημερίδα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και τον ειδησεογραφικό της ιστότοπο, που ήδη αποτελεί σημείο αναφοράς στην επιχειρηματική κοινότητα του τόπου.

Η μία δραστηριότητα δεν αναιρεί την άλλη, «αρκεί η ενημέρωση να υπάγεται στους ίδιους απαράβατους κανόνες δεοντολογίας», διευκρινίζει ο εκδότης Γιώργος Μελισσανίδης στο προσωπικό του «καλωσόρισμα» προς τους αναγνώστες που δημοσιεύεται στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Στο σημείωμά του ο κύριος Μελισσανίδης τονίζει ότι προσβλέπει στην αναβάθμιση όλων των ειδησεογραφικών μέσων του συγκροτήματος της «Ναυτεμπορικής», με σεβασμό στη διαδρομή τους και αταλάντευτη προσήλωση στις παραδοσιακές αρχές της έγκυρης ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον εκδότη της «Ναυτεμπορικής», επιθυμία της νέας διοίκησης είναι τα Μέσα του Ομίλου να μετεξελιχθούν σε μία τράπεζα πληροφόρησης διεθνών προδιαγραφών και να αποτελέσουν, εκτός από σημείο αναφοράς, «εργαλείο» για εκείνους που τα χρησιμοποιούν. «Πληρότητα, ακρίβεια, εγκυρότητα, αξιοπιστία, εξειδίκευση, έγκαιρη πρόγνωση και πάνω απ’ όλα αντικειμενικότητα» είναι, σύμφωνα με τον κ. Μελισσανίδη, οι αξίες στις οποίες θα βασιστεί η νέα προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι η «Ναυτεμπορική» είναι ελληνική οικονομική εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά.

Αναλυτικά το σημείωμα του εκδότη της «Ναυτεμπορικής» στο naftemporiki.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου