24 Σεπτεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 24.9.2021

Στιγμιότυπο από την αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο «Ground Zero» και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, που τελικά ματαιώθηκε. Στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός βρίσκει υπέροχο τον νάό γιατί δεν έχει μιναρέ!.

Το σύντομο ρεπορτάζ:

Συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε μετά και τη συγγνώμη που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας». «Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο» είχε αναφέρει.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμμτιστεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στο «Ground Zero» και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Νέα Υόρκη. Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφθεί το «Ground Zero», το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια να ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο στην ιστορική εκκλησία, που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες της.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου