18 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση Alco: Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

«Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί;». Αυτό το ενδιαφέρον ερώτημα επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει δημοσκόπηση της Alco, που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV. Οι απαντήσεις που δόθηκαν προκαλούν αίσθηση.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί
», το 23% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% τη Νέα Δημοκρατία. Το 12% δηλώνει ότι επιλέγει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση», το 4% ότι ψηφίζει ΚΚΕ και το 2% ΚΙΝΑΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6% δηλώνει ότι ψηφίζει Χρυσή Αυγή και το 3% το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 13%, «αποχή/λευκό» το 18%, ενώ το 11% αναφέρει ότι είναι ανεξάρτητο.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Με μια σκωπτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, την δημοσκόπηση της ALCO σύμφωνα με την οποία το υψηλότερο ποσοστό όσων αρνούνται τον εμβολιασμό προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «Εκεί που όλοι βλέπουν απογοητευμένους μακεδονομάχους και φανατικούς θρησκόληπτους, η ALCO βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιμένουμε με αγωνία την επόμενη δημοσκόπηση που θα μας αποκαλύπτει ότι τελικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο twitter: 
Γιάννης Οικονόμου @joikonomou
Πρώτο κόμμα στους αντιεμβολιαστες ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δουλειά τόσων μηνών με στελέχη τους και πρώην υπουργούς να κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές φαίνεται να πιάνει τόπο. Να γκρινιάζουν όταν οι δημοσκοπήσεις τους φέρνουν δεύτερους αλλά και όταν τους φέρνουν πρώτους; Αυτό με ξεπερνά


Πρόθεση ψήφου: Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 34%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%. Μπορεί η ΝΔ να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10,2% αλλά η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση καθώς η κυβέρνηση καταγράφει φθορά, την οποία όμως δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς παραμένει καθηλωμένη περίπου στο 24%.

Ακολουθούν, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜεΡΑ25 με 3%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 13,2%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 6%.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση "ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό", ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36%, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34% επιλέγει τον «κανένα».

Πηγές: kathimerini.gr, 
ethnos.gr, tvopen.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου