28 Σεπτεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 28.9.2021

Στιγιότυπο από την κοινή συνέντευξη μετά την συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι, όπου Ελλάδα και Γαλλία υπέγραψαν αμυντική συμφωνία για την προμήθεια 3+1 φρεγατών, με τον Γάλλο πρόεδρο να ευχαριστεί τον Ερντογάν, καθόσον χωρίς τις συνεχείς απειλές του προς την χώρα μας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Στη δημοσιότητα δόθηκε Το κείμενο της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με βάση τη συμφωνία, η Ελλάδα θα προμηθευτεί από τη γαλλική «Naval» τρεις φρεγάτες τύπου FDI με την δυνατότητα προσθήκης μιας ακόμα (3+1).
Παράλληλα, την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (όπως π.χ. η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ), προβλέπει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία που υπέγραψαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.
Επίσης, στο τραπέζι των τεχνικών διαπραγματεύσεων παραμένει και η συζήτηση για κάποιες κορβέτες τύπου «Gowind».

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου