23 Δεκεμβρίου 2014

Δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ: 168 «Σταύρος Δήμας» και 131 «παρών»

Υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκαν 168 βουλευτές, κατά τη σημερινή δεύτερη προεδρική εκλογή, ενώ «Παρών» ψήφισαν 131 και μια βουλευτής ήταν απούσα. 

Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος απουσίαζε στην πρώτη ψηφοφορία. «Ναι» στον Στ. Δήμα ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης, Μίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς. Επίσης ψήφο στον Σταύρο Δήμα έδωσαν και οι Ευστάθιος Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή.

«Παρών» ψήφισε η Νίκη Φούντα, που λίγο νωρίτερα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ.

«Παρών» για δεύτερη φορά ψήφισαν ο Βύρων Πολύδωρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Απούσα ήταν και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. 

Μετά το αποτέλεσμα αυτό και καθώς απαιτούνταν 200 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου, θα πραγματοποιηθεί και τρίτη ψηφοφορία τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στην οποία χρειάζονται 180 ψήφοι για την εκλογή. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν λάβει τις 180 ψήφους, διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015.

Πηγή: Στοιχεία από το www.tovima.gr 
Το σκίτσο είναι του Πάνου Μαραγκού.

1 σχόλιο:

  1. «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής» δήλωσε σήμερα ο Σταύρος Δήμας, βάζοντας έτσι τέλος στα περίεργα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή