23 Δεκεμβρίου 2014

Focus: «Ένας Έλληνας εναντίον της Μέρκελ»

 Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν τα ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου. Το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus δημοσιεύει σύντομο αφιέρωμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

«Οι Έλληνες ενδέχεται να ξαναψηφίσουν σύντομα για κυβέρνηση. Φαβορί είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ένας αριστερός που θα μπορούσε να προκαλέσει μία νέα ευρωκρίση», σημειώνει δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Focus. Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει πρόσφατη εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και κάνει μία σύντομη αναδρομή στην πολιτική σταδιοδρομία του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε αναλάβει στα νεανικά του χρόνια σε σχολικές καταλήψεις στην Αθήνα. Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, «ο 40χρονος πλέον (σ.σ. Τσίπρας) πολώνει. Επικριτές του διαπιστώνουν την έλλειψη αυτοκριτικής και την απληστία του για δημοσιότητα. Θαυμαστές επαινούν την διαισθητική του εγγύτητα με το λαό. Για πολλούς είναι απλά ένας αδιόρθωτος λαϊκιστής».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός «ο Τσίπρας θέλει να άρει τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η τρόικα, να επαναδιαπραγματευθεί την εξόφληση του χρέους και να αυξήσει σημαντικά τις κρατικές δαπάνες για να δώσει ώθηση στην οικονομία». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στον Αλέξη Τσίπρα «αρέσει να ανεβάζει τους τόνους σε ρητορικό επίπεδο. Αγαπημένος του εχθρός: η Άγκελα Μέρκελ», σχολιάζει ο αρθρογράφος εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει «καλές πιθανότητες» να κερδίσει τις εκλογές. «Οι ταλαιπωρημένοι από την κρίση Έλληνες τον αγαπούν. Ο Τσίπρας είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της χώρας».

Πηγή: Deutsche Welle 22.12.2014
http://dw.de/p/1E8Tu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου