18 Δεκεμβρίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Πρόωρες εκλογές οδηγούν εκτός ευρωζώνης

Ευρύτερες συναινέσεις με στόχο την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την αποτροπή των πρόωρων εκλογών που θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο.
Οι εκλογές είναι μονόδρομος, μια εθνική λύση μπορεί να υπάρξει μετά τις εκλογές, απάντησε ο κ. Καμμένος. 


Πιο αναλυτικά:

«Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις» υπογράμμισε ο κ. Κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος». 

Η γραπτή δήλωση του επίτιμου Προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, μετά την συνάντηση με τον Π. Καμμένο έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο της προσπάθειας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας συνάντησα τον κ. Πάνο Καμένο. Η άποψη που διατύπωσα ήταν κατηγορηματική:
»Πρόωρες εκλογές που θα οφειλόταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια με τελικό αποτέλεσμα να αναζητηθούν ευρύτερες κατά το δυνατόν συναινέσεις.
»Όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χωράς υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος.
Το οφείλουμε προς το λαό από τον όποιο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες που σήμερα υπάρχει κίνδυνος πάλι από δικό μας λάθος να πάνε χαμένες».
 
  
«Οι εκλογές είναι μονόδρομος. Δεν θα δώσουμε το φιλί της ζωής στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο», ανέφερε ο κ. Καμμένος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο για εξεύρεση λύσης πριν από τις εκλογές. «Ο κ. Μητσοτάκης μου ζήτησε να βρεθεί μία λύση συναίνεσης, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μπορέσουν να έχουν μια εθνική πολιτική για να διαπραγματευτούν. Τού απάντησα ότι μια εθνική λύση μπορεί να υπάρξει μετά τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε «Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για την πατρίδα η εμπειρία του είναι πολύτιμη. Ανησυχεί για την κατάσταση στη χώρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν τού ζητήθηκε να στηρίξει τον Σταύρο Δήμα». Και το καρφί: «Η οικονομία της χώρας δεν θα ήταν σε αυτήν την κατάσταση εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε ανατραπεί [από τον Αντώνη Σαμαρά]» δήλωσε ακόμη ο κ. Καμμένος.

Πηγές: στοιχεία από kathimerini.gr και tovima.gr
περισσότερα στα:
http://www.kathimerini.gr/796429/article/epikairothta/politikh/proeidopoihsh-mhtsotakh-prowres-ekloges-8a-odhghsoyn-ektos-eyrwzwnhs
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=660393

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου