24 Δεκεμβρίου 2014

Μαζί Ποτάμι-Λυκούδης

 «Υπόσχομαι πως το ταξίδι εκτός από δύσκολο θα είναι και πάρα πολύ όμορφο. Στη συνωμοσία του καλού, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Σπύρος Λυκούδης και οι Μεταρρυθμιστές. Τους καλωσορίζω στο Ποτάμι». Με αυτά τα λόγια, ο Σταύρος Θεοδωράκης
επιβεβαίωσε τα όσα είχαν αρχίσει να ακούγονται από χθες για την κοινή κάθοδο στις εκλογές με τον Σπύρο Λυκούδη.

Ποτάμι και Μεταρρυθμιστές θα συνεργαστούν προεκλογικά, με τα στελέχη που πρόσκεινται στον Λυκούδη να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος Θεοδωράκη.

Στην κοινή τους συνέντευξη, η οποία είχε την ιδιαιτερότητα του χώρου, μιας και δόθηκε στο προαύλιο της Παλιάς Βουλής, Θεοδωράκης και Λυκούδης μίλησαν για την κατάσταση που δημιουργείται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Αποφασίσαμε να συμπορευθούμε με το Ποτάμι όταν ακούσαμε πως θέλει να αλλάξει τη χώρα χωρίς να την γκρεμίσει», τόνισε από την πλευρά του ο Λυκούδης», με τους δύο αρχηγούς να επιμένουν πως είναι ανάγκη για τη χώρα να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, αλλά αυτός να μην στηρίζεται στις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε τι είπαν
Για την πολιτική κατάσταση: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από θαρραλέες δυνατές και προοδευτικές δυνάμεις. Χρειάζεται ισχυρός Πρόεδρος, νέος εκλογικός νόμος, νέο Σύνταγμα και συμφωνία για τις δανειακές ανάγκες. Η τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα είμαστε εμείς. Το Ποτάμι».
Για την εκλογική συνεργασία: «Τον Σπύρο Λυκούδη δεν τον απασχολεί τι καρέκλες θα πάρει εκείνος. Οι Μεταρρυθμιστές θα είναι στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, το οποίο θα διαμορφώσει τη γραμμή του με βάση τις δικές του αρχές. Δεν έχουν θέση μαζί μας οι δογματικοί και δεν πιστεύουμε πως επηρεάζουμε τη δημιουργία άλλων κομμάτων».
Για τις ανάγκες του κόσμου: «Υπάρχει κόσμος που ζητά από τα κάτω την οργάνωση. Μιλάμε για την υγιή Αριστερά. Ο Λυκούδης εκπροσωπεί την Αριστερά που θα θέλαμε, που επαναστατεί με λόγο και που πατάει στα πόδια της. Την Αριστερά του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη. Δεν έχουμε αποκλεισμούς ούτε προς τα αριστερά μας, ούτε προς τον φιλελεύθερο χώρο». 


Πηγή: www.protagon.gr 24.12.2014
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=38502 
Photo: Στέφανος Καστρινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου