19 Δεκεμβρίου 2014

Απόπειρα χρηματισμού ή στημένη παράσταση;

Απόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταγγέλει το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, μετά από σχετικές δηλώσεις του γνωστού καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλου, στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. 

Οπως δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, η πρόταση που του έγινε ανερχόταν συνολικά σε 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Προέβλεπε αρχικά να του δοθούν 700.000 ευρώ μετρητά, στη συνέχεια να αποπληρωθεί δάνειο που οφείλει σε τράπεζα και τέλος να υπογράψει συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες. Δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, ούτε τον πολιτικό του χώρο, ενώ συμπλήρωσε πως έχει παραδώσει στις εισαγγελικές Αρχές οπτικό και ακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις και προσέθεσε ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει στους εισαγγελείς.

Η εφημερίδα "Το Βήμα" (όπως η ίδια αναφέρει) επικοινώνησε με την εισαγγελία Εφετών αμέσως μετά την καταγγελία. Επισήμως αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός δήλωσε «Πράγματι πριν από 10 ημέρες κατατέθηκε οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο αλλά ως σήμερα οι καταγγελίες Χαϊκάλη δεν επιβεβαιώνονται».

Και όλα αυτά μετά την, αβάσιμη όπως απεδείχθη, καταγγελία "περί απόπειρας χρηματισμού της" τον περασμένο μήνα της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί (τον περασμένο Οκτώβρη) δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη*, ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Σήμερα, με παρέμβασή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία».

Πλέον το πολιτικό κλίμα έχει βαρύνει. Είναι αυτονόητο ότι, τι στιγμή που η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Βουλή είναι σε εξέλιξη, δεν μπορεί να πλανώνται οποιεσδήποτε υπόνοιες. Απαιτείται άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης. Υπήρξε πράγματι απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή; ή πρόκειται για μια "στημένη" παράσταση;

Σημειώνεται ότι οι ΑΝΕΛ δίνουν σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου. 
Είδομεν...

Πηγές: στοιχεία από ΑΝΤ1 και tovima.gr 

*Σχετική ανάρτηση: "Κόντρα" Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις "καταγγελίες"..

2 σχόλια: