21 Δεκεμβρίου 2014

Α. Σαμαράς: Συναινετική εκλογή Προέδρου και εκλογές ως τα τέλη του 2015

(upd) Συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις, που προφανώς θα συμβάλλουν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση και επίσπευση των βουλευτικών εκλογών ακόμα και ως τα τέλη του 2015, πρότεινε σήμερα Κυριακή μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε έκτακτο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός: 
αφού τόνισε ότι "ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές", 
αφού κατήγγειλε "το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών,... στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος", όπως χαρακτηριστικά είπε,  
απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση, στην ουσία στους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και σε βουλευτές των ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

"Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας" είπε. "Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015".

Ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα των 8 ανεξάρτητων βουλευτών, που είχε διατυπωθεί προ ημερών, χωρίς όμως να δεσμεύεται με τον προσδιορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου