27 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ για ΠτΔ και εκλογές

Νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές απηύθυνε απόψε, μέσω συνέντευξής του στη ΝΕΡΙΤ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή, χωρίς όμως πάνω στις γνωστές προτάσεις της περασμένης Κυριακής να προσθέτει κάτι καινούργιο, κάνοντας έκκληση στους βουλευτές να εκλέξουν την προσεχή Δευτέρα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Αφού τόνισε ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, έθεσε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, καλώντας τους να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και "να σπρώξουν σπρώξουν τη χώρα έξω από την κρίση". Διαφορετικά, όπως είπε, οι ευθύνες, από τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν, θα βαρύνουν όλους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. 

Επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για σκευωρία, πολιτικό εκβιασμό, βούρκο, λαϊκισμό και πολιτική εξαπάτηση. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το σύνολο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε "μονομερείς ενέργειες που οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία". 

Δεν παρέλειψε μάλιστα, με αφορμή κάποια σενάρια που κυκλοφόρησαν για την ψήφο της Χρυσής Αυγής, να τονίσει ότι εκείνοι στους 121 βουλευτές που απαιτούνται για την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προσμετρούν και τις ψήφους των Χρυσαυγητών. 

Επεσήμανε για μια φορά ακόμη την αναγκαιότητα της συνταγματικής μεταρρύθμισης από την παρούσα βουλή. 

Τέλος προέβλεψε, ότι οι εκλογές "βολεύουν" τη ΝΔ και αν η χώρα οδηγηθεί σε αυτές "η ΝΔ θα τις κερδίσει"... 

2 σχόλια:

  1. "Σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός, μέσω της σημερινής του συνέντευξης, κατέφυγε σε έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό..." αναφέρει μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τη συνέντευξη Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξαναζεσταμένο φαγητό από τον Σαμαρά! πάλι τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή