29 Δεκεμβρίου 2014

Κρίσιμη ημέρα. Οι Ελληνες βουλευτές ψηφίζουν εκλογές;

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή Κάλπες; Οι Έλληνες βουλευτές σήμερα στις 12.00 αποφασίζουν. Ενδεικτικά της κρισιμότητας της ημέρας είναι τα δυο κύρια άρθρα των εφημερίδων "Καθημερινή" (με τίτλο: Τελευταία ευκαιρίακαι "Αυγή" (με τίτλο: Τι ψηφίζουμε), με εντελώς αντίθετες εκτιμήσεις. Ας τα δούμε: 

Τελευταία ευκαιρία 
από την "Καθημερινή" 

Οι Ελληνες βουλευτές έχουν μια τελευταία ευκαιρία αύριο το μεσημέρι να αποτρέψουν μια μεγάλη περιπέτεια για τη χώρα. Οι προσωπικές αντιπαλότητες, οι φοβίες και οι εμμονές δεν έχουν θέση σε μια τόσο ιστορική στιγμή. Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες το καλό του τόπου απαιτεί υπερβάσεις και γενναιότητα. Η 29η Δεκεμβρίου είναι μια τέτοια στιγμή. Ας παραμερίσουν την όποια οργή για τα λάθη και τις συμπεριφορές της σημερινής κυβέρνησης και τον φόβο για τις αντιδράσεις όσων θέλουν να μετατρέψουν την πολιτική σκηνή σε ρινγκ. Αν δεν το πράξουν, θα έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την παρατεταμένη περίοδο αστάθειας και απρόβλεπτων εξελίξεων, που μπορεί εύκολα να καταλήξει στη χρεοκοπία της χώρας.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/797495/opinion/epikairothta/politikh/teleytaia-eykairia

Τι ψηφίζουμε
από την 
"Αυγή"

Οι βουλευτές που ψηφίζουν τη Δευτέρα γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν ψηφίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ψηφίζουν τον κ. Σταύρο Δήμα. Ψηφίζουν τον κ. Χαρδούβελη, ψηφίζουν για το e-mail των κυρίων Σαμαρά και Χαρδούβελη, αυτό με το οποίο δεσμεύονται και που περιλαμβάνει απολύσεις, μείωση συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, κατασχέσεις κατοικιών, αύξηση του ΦΠΑ και μια σειρά από νέα μνημονιακά μέτρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν το σημερινό πρόγραμμα.
Οι πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τις παρασκηνιακές διεργασίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και τις προσπάθειες να ανακαλυφθούν ψευδοπλαίσια συναίνεσης και νεοπαγή απολιτικά ή μεταπολιτικά σχήματα, είναι περιορισμένες. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πηγαίνουμε σε εκλογές μέσα στον Ιανουάριο...

Πηγή (και ολόκληρο το άρθρο): http://www.avgi.gr/article/5171158/ti-psifizoume

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου