30 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ, ποια ΔΗΜΑΡ;

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας ή απλά επιχειρούν να "κοροϊδέψουν" τον κόσμο; Ο λόγος για την ΔΗΜΑΡ και τον επί του τύπου εκπρόσωπό της κ. Χρ. Μαχαίρα, ο οποίος σήμερα Τρίτη δήλωσε: 

«Η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματός μας συνεδριάζουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προσδιορίσουν την εκλογική τακτική της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η όποια τακτική επιλεγεί - είτε δηλαδή κατέλθουμε αυτόνομα είτε συνεργαζόμενοι με άλλα κόμματα και κινήσεις - οφείλει να υπακούει σε δύο βασικές προϋποθέσεις που έχουμε θέσει: η μία είναι η ύπαρξη προγραμματικών συμφωνιών και η δεύτερη η κατοχύρωση του αυτοτελούς χαρακτήρα του κόμματός μας, δηλαδή η πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Όλα τα υπόλοιπα έπονται». 

Δεδομένου ότι:
είναι απόλυτα βέβαιη η αδυναμία εκπροσώπησης της ΔΗΜΑΡ στη νέα βουλή στην περίπτωση που αποφάσιζε να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές και
η  συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους τελευταίους τουλάχιστον μήνες, είναι απόλυτη. 
Οι πάντες γνωρίζουν ότι αν κάποια στελέχη της "κάποτε" ΔΗΜΑΡ θέλουν να επιβιώσουν θα αναγκαστούν αγωνιστούν για αυτό μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, άνευ όρων. Πλην φυσικά του κ. Φώτη, για τον οποίο η "καρέκλα" είναι μάλλον σίγουρη. Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, ποια ΔΗΜΑΡ; Το κόμμα αυτά μόνο τυπικά υπάρχει πλέον! Σημερινή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της δίνει ποσοστό μόλις 0.5%!

Προς τι λοιπόν οι ανακοινώσεις;

Σημειώσεις: 
Οι σχετικές δηλώσεις του κ. Μαχαίρα από tovima.gr 
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή από την "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου