20 Δεκεμβρίου 2014

Μ. Γλέζος: Μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής οι δηλώσεις Παραστατίδη - Βουδούρη

«Οι δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Παραστατίδη αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο» αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κίνησης "Ενεργοί Πολίτες"*, της οποίας ηγείται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. «Οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζεται στη συνέχεια. 

Ολόκληρη η δήλωση, όπως δημοσιεύτηκε από τον χρήστη kinisienergoipolites@gmail.com:

"Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα.
Οι δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Παραστατίδη αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας;
Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία".


Υπενθυμίζεται ότι με κοινή τους δήλωσή τους οι βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης (με αφορμή τις "καταγγελίες Χαϊκάλη") είχαν καλέσει τους βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά ψήφισαν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες ώστε «να αρθεί η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές».

Οι αναφορές αυτές και οι υπαινιγμοί που αιωρούνται από την δήλωση των δυο ανεξάρτητων βουλευτών έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από συναδέλφους τους, όπως ο Σπύρος Λυκούδης που έκανε λόγο για «αθλιότητες» από «πολιτικά σκουλήκια» και ο  Χρ. Αηδόνης που απειλεί με μηνύσεις και κάνει λόγο για «άθλιους επαίτες για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

* http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2014/12/blog-post_210.html

4 σχόλια:

  1. ο Παραστρατίδης ...παραστράτησε! τι πιο φυσικό. Αλλά και ο Βουδούρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός, όπως πάντα ο Μανώλης. Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ακούει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέα παρέμβαση στο θέμα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε από τις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του των προσεχών εκλογών βουλευτές της σημερινής Βουλής, οι οποίοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι και, για να το επιτύχουν, μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς», «όραμα των αγωνιστών της Αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ το επάγγελμα του πολιτικού· οι αγωνιστές πρόσφεραν και θυσίαζαν και την ίδια τους τη ζωή υπέρ του συνόλου» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει: «Αν πρόθεση όλων αυτών είναι όντως να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει το λαό στην εξουσία, μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου, χωρίς να είναι υποψήφιοι στις εκλογές». Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προς τον Μανώλη Γλέζο: «Μανώλη συγχαρητήρια για τη δήλωσή σου, έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή