26 Δεκεμβρίου 2014

Phantom: Η πιο ακριβή φωτογραφία στον κόσμο

Μόλις πριν από λίγες μέρες ένας άγνωστος συλλέκτης έδωσε 6,5 εκατ. δολάρια ! για ένα από τα τελευταία έργα του Αυστραλού Πίτερ Λικ με τίτλο «Phantom» (φωτογραφία αριστερά), που κατέχει πλέον το ρεκόρ για την πιο ακριβή φωτογραφία στον κόσμο. 

Στο εκπληκτικής ομορφιάς έργο του ο Λικ έχει αιχμαλωτίσει με τον φακό του μια «φανταστική» μορφή φτιαγμένη από φως, αέρα και σκόνη στην αποξηραμένη κοίτη του Φαραγγιού της Αντιλόπης στην Αριζόνα. Ο διάσημος φωτογράφος, που εδώ και αρκετά χρόνια ταξιδεύει στα πιο απόμερα σημεία του κόσμου για να απαθανατίσει άγνωστα και απρόσιτα μνημεία του φυσικού μας πλούτου, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος αγοραστής έδωσε 2,5 εκατομμύρια για τα φωτογραφικά έργα «Illusion» και «Eternal Moods».

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο γνωστός Γερμανός φωτογράφος Αντρέας Γκρούτσκι με το έργο του «Rhein ΙΙ» με θέμα τον ποταμό Ρήνο που είχε πουληθεί το 2011 προς 4,3 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. 

Πηγή: ethnos.gr 24.12.2014
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23135&subid=2&pubid=64113858

Σημείωση: Αυτά δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης, στην εφορία τι δηλώνουν άραγε;

2 σχόλια:

  1. Η ιστορία μου θύμισε το ανέκδοτο:
    - Πούλησα το σκύλο μου με 2 εκατ ευρώ
    - Μπράβο! και ποιος βλάκας τον αγόρασε;
    - Κάποιος που μου πούλησε δυο γάτες με ένα εκατ. ευρώ την κάθε μια.!!!
    Μήπως έγινε κάτι τέτοιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν αποκλείεται. Πολλές φορές πολλοί για λόγους προβολής κλπ ανακοινώνουν υπερβολικά υψηλές τιμές που δεν έχουν καμιά σχέση με το πραγματικό τίμημα!

      Διαγραφή