8 Δεκεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 8.12.2019

Π. Γερουλάνος για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας: «Σαν να βγάλεις τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες»! 

Μαργαρίτης Σχοινάς: Είμαστε η Ρεάλ των Βαλκανίων! 

Π. Γερουλάνος: «Σαν να βγάλεις τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες» 

Σχολιάζοντας σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1 με αιχμηρό τρόπο την επιλογή του Ιδρύματος Ωνάση και του Δήμου Αθηναίων για τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας ο Παύλος Γερουλάνος, αναφέρει: 
«Χαλάσαμε κάτι που ήταν καλό, αν είναι ένα μέρος που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ως ωραίος χριστουγεννιάτικος στολισμός αυτή ήταν η Βασιλίσσης Σοφίας. Δεν έχω αντίρρηση να δούμε τα πράγματα πιο προοδευτικά, είμαι ο τελευταίος που πιστεύει ότι πρέπει να μείνουμε μόνο στις παραδοσιακές μορφές τέχνης και στολισμού μιας πόλης, αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατακραυγή καλά θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτή την απόφαση να ακούσουν τι λέει ο κόσμος. Δεν τα λέει ο κόσμος τυχαία. Δεν μπορείς σε μια κοινωνία- που έχει τρανταχτεί όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να δει να επέρχεται μια κανονικότητα- να πηγαίνεις να κάνεις μια καλλιτεχνική παρέμβαση σε ένα πράγμα που είχε και που ήταν καλό. Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες».
Πηγή: iefimerida.gr 

Μαργαρίτης Σχοινάς στην «Κ»: Είμαστε η Ρεάλ των Βαλκανίων!

Μιλώντας την «Καθημερινή» για το θέμα των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Ημουν πάντα συνεπής με τις ιδέες μου, πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να αποτινάξει οριστικά τα φοβικά σύνδρομα. Θεωρώ ότι είμαστε πιο ισχυροί απ’ ό,τι νομίζουμε οι ίδιοι και πιστεύω ότι σε αυτά τα θέματα γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας δεν υπάρχουν 15 διαφορετικοί δρόμοι υπάρχει μονάχα ένας. Κι εμείς, το ξαναλέω, ως ο ισχυρός παίκτης, εμείς είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης των Βαλκανίων, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από κανέναν. Αντιθέτως, είμαστε πρότυπο για μίμηση από τους υπόλοιπους...». 
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου