9 Δεκεμβρίου 2019

Ημερολόγιο Pirelli 2020: Αναζητώντας την Ιουλιέτα

Ανταποκρινόμενο στο ρεύμα της νέας εποχής, το εμβληματικό ημερολόγιο της Pirelli τα τελευταία χρόνια ξεφεύγει από το γυμνό και ημίγυμνο κόνσεπτ που μας είχε συνηθίσει, παρουσιάζοντας την αληθινή εικόνα της γυναίκας.

Για το ημερολόγιο του 2020, η γνωστή βιομηχανία ελαστικών αποφάσισε να φιλοξενήσει διάσημες γυναίκες, οι οποίες μιλάνε, συζητούν, διαμαρτύρονται, εμπλέκονται σε πράξεις ακτιβισμού και γενικά δεν διστάζουν να μιλήσουν δημόσια. 


Κάπως έτσι, το 47ο ημερολόγιο της Pirelli τιτλοφορείται «Looking for Juliet» (Αναζητώντας την Ιουλιέτα) και μέσα εκεί παρουσιάζονται ηθοποιοί και τραγουδίστριες διαφορετικών πολιτισμών και χωρών ντυμένες με ενδύματα εμπνευσμένα από την Ιουλιέτα, την εμβληματική ηρωίδα του Σαίξπηρ που πήγε κόντρα στους κανόνες της εποχής και την οικογένειά της και αγωνίστηκε σθεναρά ώστε να βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο της, τον Ρωμαίο. 


Οι Βρετανίδες ηθοποιοί Έμα Γουάτσον, Κλερ Φόι και Μία Γκοθ, οι Αμερικανίδες Κρίστεν Στιούαρτ και Ίντια Μουρ, η Ισπανίδα τραγουδίστρια Ροζαλία, η Κινέζα τραγουδίστρια, ηθοποιός και μούσα της μόδας Κρις Λι (Li Yuchun) -μεταξύ πολλών άλλων- ποζάρουν με καθηλωτικό τρόπο στον φακό του διάσημου φωτογράφου μόδας Πάολο Ροβέρσι. 


Η φωτογράφιση για το νέο ημερολόγιο έγινε στον τόπο όπου διαδραματίζεται η τραγωδία του Σαίξπηρ, στη Βερόνα της Ιταλίας, αλλά και στην πόλη που ο ίδιος ο Ροβέρσι αποκαλεί «πατρίδα του», το Παρίσι. 


Εν αναμονή της κυκλοφορίας του ημερολογίου, η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες, αλλά και βίντεο από τα παρασκήνια της φωτογράφισης των αστέρων. 

Από το 1964 έως το 2019 έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 46 ημερολόγια της Pirelli, τα οποία φέρουν την υπογραφή 36 θρυλικών φωτογράφων, ενώ τα τελευταία χρόνια το ημερολόγιο κυκλοφορεί με πολύ διαφοροποιημένη αισθητική.

Το 2016, ήταν η πρώτη φορά που το κοινό κατάλαβε ότι αλλάζει πορεία, αφού φιλοξένησε τότε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου, όπως η Ρόμπιν Ράιτ, η Έλεν Μίρεν και η Έιμι Σούμερ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου