5 Δεκεμβρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 5.12.2019

Δεν διαθέτει τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia ο Αντώνης Διαματάρης, υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του. Και σήμερα, μετά τις αντιδράσεις, αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Το σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή".

Το ρεπορτάζ:

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης από τη θέση υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό. «Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό» αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων στη δήλωση παραίτησής του. Ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Διαματάρη.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της ιστοσελίδας kalami.us, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία, ως την απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος είναι και ο εκδότης της γνωστής εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Σύμφωνα με το kalami.us, το πανεπιστήμιο απάντησε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει μόνο εγγραφή (enrollement only) στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.

Λίγο πριν γνωστοποιηθεί η παραίτηση Διαματάρη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση, βάζοντας στο στόχαστρο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην οποία ανέφερε:
"Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τον αποπέμπει;
Ο κ. Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει: Δεν έχει μεταπτυχιακό. Δεν έχει πτυχίο. Παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο Λυκείου.
Την ίδια ώρα, αναφορικά με όσα δεν έχει δηλώσει:
– Έχει συνεργάτη στο Υπουργείο που διώκεται για κακουργηματική απιστία και ζημία ενός δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου.
– Παρότι υφυπουργός, διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο ως εκδότης όσο και ως κτηματομεσίτης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα διατυπώνει σήμερα σύσσωμος ο Τύπος. Ακόμα και ακραιφνώς φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ζητούν την αποπομπή του κ. Διαματάρη.
Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να βυθίζεται στο πρωτοφανές φιάσκο της δήθεν αριστείας που έχει δημιουργήσει με τον συγγενή – υφυπουργό του. 
Ωστόσο, προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου