6 Δεκεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 6.12.2019

Σαλβίνι: Δεν ξανατρώω Nutella γιατί φτιάχνεται από τουρκικά φουντούκια!
Τζο Μπάιντεν: Περίγελος μεταξύ των ηγετών της διεθνούς κοινότητας ο Ντόναλντ Τραμπ!
Σε νόμισμα ο θρύλος του τένις Ρότζερ Φέντερερ! 


Σαλβίνι: Δεν ξανατρώω Nutella

Νέα «γαστρονομικού χαρακτήρα βολή» κατά της Τουρκίας, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι (φωτογραφία επάνω αριστερά). Απαντώντας σε οπαδό του, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην πόλη Φερράρα, ο ιταλός πρώην υπουργός εσωτερικών δήλωσε:
«Άλλαξα συνήθειες. Δεν τρώω πια ιταλική κρέμα σοκολάτας, διότι ανακάλυψα ότι περιέχει τουρκικά φουντούκια. Προτιμώ να τρώω δικό μας φαγητό, να στηρίζω τις εταιρίες που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα και τους ιταλούς αγρότες». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματτέο Σαλβίνι έχει ταχθεί επανειλημμένα τόσο κατά της συμφωνίας ΕΕ- Tουρκίας για το μεταναστευτικό, όσο και κατά της όποιας ευρωπαϊκής προοπτικής της Άγκυρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, eleftherostypos.gr 

Τζο Μπάιντεν: Περίγελος ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν καταφέρεται εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ αποκαλώντας τον περίγελο μεταξύ των ηγετών της διεθνούς κοινότητας, σε ένα νέο βίντεο που 
αναρτήθηκε στο Twitter και έχει γίνει ήδη viral. 

«Ο κόσμος γελάει», διαβάζει κανείς στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, μαζί με αποσπάσματα από άλλα ταξίδια του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο εξωτερικό. «Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που σέβεται ο κόσμος», προστίθεται. 

Joe Biden✔@JoeBiden
The world is laughing at President Trump. They see him for what he really is: dangerously incompetent and incapable of world leadership. We cannot give him four more years as commander in chief.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού αναπαράγει ένα άλλο βίντεο που τραβήχτηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βρετανία αυτήν την εβδομάδα, όπου διακρίνεται ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό να αστειεύεται σχετικά με τις εμφανίσεις του Τραμπ στα ΜΜΕ, σε ένα «πηγαδάκι» με άλλους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας.

«Όπως είπε ο πρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι οι ξένοι ηγέτες του είπαν ότι θέλουν εκείνος να κερδίσει τις εκλογές. Φυσικά, αυτό θέλουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ Τιμ Μάρτοφ. «Θέλουν να συνεχίσουν να κατακλέβουν τις ΗΠΑ όπως το έκαναν προτού ο Τραμπ γίνει πρόεδρος». 

Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com 

Σε νόμισμα ο Φέντερερ

Ο θρύλος του τένις Ρότζερ Φέντερερ γίνεται ο πρώτος Ελβετός εν ζωή, η μορφή του οποίου θα αποτυπωθεί σε νόμισμα. Όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό νομισματοκοπείο της Ελβετίας, στις 23 Ιανουαρίου 2020 θα κυκλοφορήσει ένα συλλεκτικό ασημένιο νόμισμα αξίας 20 ελβετικών φράγκων, το οποίο θα φέρει τη μορφή του Φέντερερ. Στο νόμισμα, ο Φέντερερ εμφανίζεται να κρατά την ρακέτα του και να ετοιμάζεται για ένα χτύπημα backhand, με το ένα χέρι.

Ο Ρότζερ Φέντερερ εξέφρασε μέσω Twitter τις ευχαριστίες του για την τιμή που του έγινε.
Roger Federer✔@rogerfedererThank you Switzerland and Swissmint for this incredible honour and privilege. #DankeSchweiz#MerciLaSuisse#GrazieSvizzera#GraziaSvizra

Η προπώληση ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 19 Δεκεμβρίου, εκτός κι αν εξαντληθούν νωρίτερα τα 55.000 νομίσματα τα οποία τα εκδοθούν σε πρώτη φάση.

Πηγές: naftemporiki.gr
twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου