10 Ιουνίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 10.6.2023

Στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio).
Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή", με αφορμή τις προσφατες δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, που τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός, μιλώντας για την ανάγκη να μειωθεί το κόστος στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ, πρότεινε τη διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio). 
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του είπε ότι «ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων». Στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, "cost benefit ratio". Μετά από τις δηλώσεις αυτές ο Σπύρος Πνευματικός τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ.
Σημειώνεται ότι περίπου ίδιες απόψεις με εκείνες του Σπύρου Πνευματικού (σύμφωνα τουλάχιστον με την ΝΔ) είχε υποστηρίξει παλαιότερα και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου