13 Ιουνίου 2023

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.6.2023

Σύγκρουση διαρκείας για τη Ροδόπη.
Με σκληρές εκατέρωθεν τοποθετήσεις το θέμα της Ροδόπης συντηρείται ψηλά στην προεκλογική αντιπαράθεση, καθώς από την πλευρά της Ν.Δ. εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για απουσία αντίδρασης σε στοιχεία που υποδεικνύουν παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, ενώ από την πλευρά της Κουμουνδούρου γίνεται λόγος για επικίνδυνα παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα. Την αντιπαράθεση τροφοδότησε περαιτέρω η πρωτοβουλία του κ. Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει για το θέμα συνάντηση από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., Ακη Σκέρτσο, να τον εγκαλεί για «πολιτική απρέπεια» και προσπάθεια «να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση». kathimerini.gr

Προεκλογικά (από ΑΠΕ-ΜΠΕ):
- Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται σήμερα τη Σαλαμίνα, ενώ το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. «Θα πάμε στις κάλπες του Ιουνίου με τον αέρα του νικητή, αλλά όχι με την αλαζονεία, η οποία συχνά συνοδεύει το νικητή ο οποίος πετυχαίνει ένα μεγάλο σκορ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στην Πάτμο.
- Αλ. Τσίπρας: Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα, Τρίτη, θα βρεθεί στο Ρέθυμνο όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα συνομιλήσει με πολίτες κατά την επίσκεψή του στην αγορά της πόλης. Το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.
- Νίκ. Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη θα επισκεφθεί στις 11:30 το Γάζι Ηρακλείου και στις 12:30 την αγορά στο Ηράκλειο. «Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση» ζήτησε τη Δευτέρα από το Ρέθυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης.
- Δ. Κουτσούμπας: «Μόνοι τους οι άλλοι, με τα κέρδη των ξενοδόχων, των τουριστικών ομίλων, των πλατφορμών και των αλυσίδων εστίασης. Και όλοι μας, όλοι εμείς, με το ΚΚΕ και τη δύναμη των πολλών, να φέρουμε τα πάνω - κάτω» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας με θέμα τον τουρισμό.

Επτά παιδιά θετικά στον στρεπτόκοκκο Α. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου όλων των επαφών των παιδιών που έχουν προσβληθεί από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ισχύει. Συνολικά, μέχρι τώρα, θετικά στην λοίμωξη έχουν βρεθεί 7 παιδιά, τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου που έχασε τη ζωή του από την λοίμωξη. Να σημειωθεί ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 7χρονου αγοριού από τη Νάουσα, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης λόγω παρενεργειών από στρεπτόκοκκο. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγμα ρωσικού πυραύλου στην πόλη Κρεβί Ρι της κεντρικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης. «Δυστυχώς υπάρχουν ήδη έξι νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram ο δήμαρχος Ολεκσάντρ Βιλκούλ. Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, 25 τραυματίσθηκαν και τουλάχιστον επτά άλλοι βρίσκονταν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια μιας πενταώροφης πολυκατοικίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε χθες Δευτέρα στο Μαϊάμι, όπου θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ενώ δημοσκόπηση τον δείχνει να εξακολουθεί να προηγείται μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων υποψήφιων. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουρκία: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρόκειται να βρεθεί ξανά την Πέμπτη ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και επιφανές στέλεχος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Κατά του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης έχει κατατεθεί μήνυση με ποινή φυλάκισης από 3 έως 7 χρόνια, με την κατηγορία της παρέμβασης σε δημόσιο διαγωνισμό υπέρ εταιρείας που φέρεται να μην πληρούσε τα κριτήρια συμμετοχής. Η υπόθεση αφορά τη θητεία του ως Δημάρχου του Μπεϊλίκντουζου. 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου