28 Ιουνίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 28.6.2023

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα. Η νέα πολυπληθής η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελείται από: 1 πρωθυπουργό, 23 υπουργους, 4 αναπληρωτές, 35 υφυπουργούς και 1 κυβερνητικό εκπρόσωπο. Σύνολο 64! Αριθμός τριπλάσιος από ότι σε ευρωπαϊκές χώρες αναλόγου μεγέθους! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Θητεία αποτελεσματικότητας και μεγάλων αλμάτων χαρακτήρισε την δεύτερη κυβερνητική του θητεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, απορρίπτοντας τυχόν σημάδια έπαρσης και αυταρέσκειας από τα στελέχη της κυβέρνησης. «Αντίπαλοί μας μόνο τα προβλήματα και τα τυχόν λάθη» είπε. 
Επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι η μετεξέλιξη του Επιτελικού Κράτους, έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και το δεύτερο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις όλης της τετραετίας, όπως την επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον πλήρη έλεγχο του δημοσίου, αλλά και την υποχρεωτική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων. 
Ο πρωθυπουργός ιεράρχησε εκ νέου της τέσσερις μεγάλες προτεραιότητας της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή, όπως είπε: Καλύτεροι Μισθοί, Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, Καλύτερο Κράτος και Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις:
H σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Γιατί τόσο πολυπληθής η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.6.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου