22 Ιουνίου 2023

Το Σκίτσο της Ημέρας 22.6.2023

Ολόπλευρη διεθνής προσπάθεια να σωθούν ζωές (all-out international effort to save lives), στην περίπτωση του υποβρυχίου «Τιτάν» με το 5μελές πλήρωμα, σε αντίθεση με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Σκίτσο του Βρετανού Peter Brookes στο "The Times".

Η ανάρτηση του 
Peter Brookes στο twitter, που συνοδεύει το σκίτσο του: 
Peter Brookes @BrookesTimes
My cartoon Thursday
@TheTimes on contrasting efforts to save Iives at sea……#TitanicRescue #GreeceBoatDisaster

Και δυο λόγια για τα δυο ναυάγια:

Το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ως τραγική κατάληξη τον χαμό εκατοντάδων κατατρεγμένων ανθρώπων, από την Αίγυπτο, τη Συρία και, κυρίως, από το Πακιστάν. Ο επίσημος απολογισμός ήταν έως την Τετάρτη 82 νεκροί και 104 επιζώντες, ενώ στο σκάφος φέρεται ότι επέβαιναν ίσως και περισσότεροι από 700 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις πακιστανικές Αρχές, τουλάχιστον 300 πακιστανοί υπήκοοι έχουν χάσει τη ζωή τους ανοιχτά της Πύλου.

Την ίδια στιγμή, ένας Κροίσος της ασιατικής χώρας, μαζί με τον γιο του, βρίσκονταν στο τουριστικό υποβρύχιο «Τιτάνας», στον βυθό του Ατλαντικού. Η δεύτερη αυτή ναυτική τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται την περασμένη Κυριακή, όταν ένα τουριστικό υποβρύχιο που είχε καταδυθεί με προορισμό το ναυάγιο του «Τιτανικού» χάθηκε στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. Στον «Τιτάνα», όπως ονομάζεται το υποβρύχιο, είχαν επιβιβαστεί πέντε άνθρωποι καταβάλλοντας έκαστος το ποσό των 250.000 δολαρίων. Μεταξύ των πέντε ατόμων που είχαν επιβιβαστεί στο Titan ήταν και οι Πακιστανοί Σαχζάντα Νταγούντ, αντιπρόεδρος της Engro Corp. ενός μεγάλου ομίλου επιχειρήσεων ετερογενών δραστηριοτήτων, και ο γιος του, Σουλεμάν Νταγούντ. 

«Συντρίμμια» εντοπίστηκαν στην περιοχή των ερευνών για το τουριστικό βαθυσκάφος Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική ακτοφυλακή. Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος είναι: ο 61χρονος αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Διαφορετική όμως ήταν η αντιμετώπιση από τη διεθνή κοινότητητα των δυο ναυαγίων, καθώς οι ζωές που χάθηκαν, ακόμα και αν προέρχονταν από την ίδια χώρα, ήταν από διαφορετικούς κόσμους...

Πηγή: Με στοιχεία από twitter.com, protagon.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις:
Το αγνοούμενο υποβρύχιο Titan που έκανε περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού
Το χρονικό του ναυαγίου του «Αντριάνα» ανοιχτά της Πύλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου