14 Ιουνίου 2023

Δημοσκοπήσεις: Με 18,2 έως 21 μονάδες προηγείται η ΝΔ

Πολύ μεγάλο προβάδισμα και αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις (των Pulse, Metron Analysis και Marc) που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη (13/6). Ειδικότερα, η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από 18,2 έως 21 μονάδες, ενώ στην επόμενη Βουλή εκτιμάται ότι θα βρεθούν επτά κόμματα χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να βρεθούν και οκτώ.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 21 μονάδες η διαφορά

Προβάδισμα 21 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5% και το ΚΚΕ 6,5%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και η ΝΙΚΗ με 3,5% (φωτο επάνω αριστερά)

Οι 9 στους 10 (91%) όσων ψήφισαν Ν.Δ. το Μάιο δηλώνουν ότι και τώρα θα κάνουν την ίδια επιλογή, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει εκ νέου το 80% όσων έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή το Μάιο. ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα ξαναψηφίσει το 77% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με την Pulse η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και τη Νίκη να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Στο σενάριο που επεξεργάστηκε η Pulse για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7, 4,5% η Πλεύση Ελευθερίας και από 4% η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ. Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση το σενάριο, αυτές κατανέμονται ως εξής: 163 για τη ΝΔ, 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 19 για το ΚΚΕ, 12 για την Πλεύση Ελευθερίας και από 11 έδρες για την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 18,2 μονάδες η διαφορά

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το εκλογικό βαρόμετρο της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,6%, το ΠΑΣΟΚ 9.6%, το ΚΚΕ 5,8%, η Ελληνική Λύση 4,,4%, η Νίκη 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,7% και το ΜέΡΑ25 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,9%. 


Στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 40,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19.2%, το ΠΑΣΟΚ 11,1%, το ΚΚΕ 6,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 5,5%, η Ελληνική Λύση 5%, ενώ ΜέΡΑ25 και Νίκη μοιράζονται από 3,3%. Στο 1,1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ τα κόμμα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν 4,5%.


Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα, Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 157 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ 51 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 29 έδρες, το ΚΚΕ 18 έδρες, η Ελληνική Λύση 13 έδρες, η Πλεύρη Ελευθερίας 14 έδρες και από 9 έδρες Νίκη και ΜέΡΑ25.

Δημοσκόπηση Marc: Στις 20,3 μονάδες η διαφορά

Στις 20,3 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc λογαριασμό του ΑΝΤ1. 


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,2%, το ΠΑΣΟΚ 10,3%, το ΚΚΕ 6,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,7%, η Νίκη 3%, το ΜέΡΑ25 1,9% και το κόμμα Σπαρτιάτες 1,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. κινείται από το 39% ως το 43,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει από 18% ως 21,6%, το ΠΑΣΟΚ από 10% ως 12,8%, το ΚΚΕ από 6,2% ως 8,4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 4,4% ως 6,2%, η Ελληνική Λύση από 3,1% ως 4,9% και τη Νίκη από 2,4% ως 4%.

Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση τα παραπάνω, αυτές κατανέμονται ως εξής: Η Ν.Δ. συγκεντρώνει 161 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 54, το ΠΑΣΟΚ 31, το ΚΚΕ 20, η Πλεύση 14, η Ελληνική Λύση 11 και η Νίκη 9 έδρες. 

Πηγές: kathimerini.gr, skai.gr, Mega, ΑΝΤ1

2 σχόλια:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί αιτούντες δάνειο

    Έχετε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε ως οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και οικονομικά αναξιοπαθούντες ανθρώπους. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία: e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός να έχει καλά
    Ingrid

    ΑπάντησηΔιαγραφή