14 Ιουνίου 2023

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.6.2023

(upd) Ναυάγιο στην Πύλο: 
Στους 79 οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Τουλάχιστον 79 νεκροί έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε παράτυπα μετανάστες. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα. Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νωρίτερα γράφαμε: Οι σοροί 17 μεταναστών ανασύρθηκαν από το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, η έρευνα του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αλιευτικό σκάφος που ανετράπη είναι μήκους 30 μέτρων και σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 400 άτομα με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί συνολικά 104 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονται στην Καλαμάτα.Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη)· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά από τις ιταλικές. kathimerini.gr

Για το ναυάγιο στην Πύλο: Τη θλίψη του για την απώλεια τόσων αθώων ζωών στο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου εκφράζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και επισημαίνει ότι η τραγική εξέλιξη υπενθυμίζει πως «το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».
Στην ανάγκη να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα τους επιζήσαντες του ναυαγίου νοτιοδυτικά της Πύλου, αναφέρεται στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, διότι συνεχίζουμε να έχουμε τραγικά αποτελέσματα", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταβαίνει στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα, στην Καλαμάτα, λόγω του τραγικού ναυαγίου με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρήτη: Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες. Ιστιοφόρο σκάφος με δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκε στη νότια Κρήτη, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Στο σκάφος, το οποίο αντιμετώπισε μηχανική βλάβη, επέβαιναν 80 άνθρωποι ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, και είναι όλοι σε καλή κατάσταση. Προέρχονται, μεταξύ άλλων, από τη Συρια, το Ιράκ και την Παλαιστίνη. Οι διασωθέντες μεταφέρονται με λεωφορεία στο Ηράκλειο. naftemporiki.gr

Προεκλογικά:
- Κυρ. Μητσοτάκης: 
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, λόγω του τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. «Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος, είναι ευρωπαικό και όχι ελληνικό φαινόμενο, πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό, οι πολιτικές τύπου market pass, οι οποίες πιθανώς να συνεχιστούν είναι προσωρινές λύσεις. Χρειαζόμαστε μόνιμες λύσεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη, που παραχώρησε την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.
- Αλ. Τσίπρας: Το Λασίθι επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Το πρωί είχε συνάντηση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ θα επισκεφθεί και την αγορά της πόλης όπου θα έχει συνομιλία με πολίτες. Αργότερα θα επισκεφθεί τον αγροτικό συνεταιρισμό Φοίνικας ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον παραλιακό πεζόδρομο της Σητείας όπου και θα απευθυνθεί σε πολίτες.
- Ν. Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θα παρουσιάσει στις 16:00 τις θέσεις του κόμματος για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (Αμφιθέατρο ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46). 
Αναβάλλεται η συνέντευξη που θα παραχωρούσε o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star λόγω του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Δημοσκοπήσεις: Με 18,2 έως 21 μονάδες προηγείται η ΝΔ


Ξεκίνησε στη Λευκορωσία η εγκατάσταση ρωσικών πυρηνικών όπλων. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε πως η χώρα του έχει αρχίσει να παραλαμβάνει ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα. «Έχουμε πυραύλους και βόμβες που λάβαμε από τη Ρωσία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1. «Οι βόμβες είναι τρεις φορές πιο ισχυρές απ' αυτές που έριξαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι», πρόσθεσε. Η κίνηση αυτή παρακολουθείται στενά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, καθώς και από την Κίνα, η οποία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο της Ουκρανίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος χθες, Τρίτη, στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι για κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο και επέστρεψε στην προεκλογική του εκστρατεία. ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή