19 Ιουνίου 2023

Σε Σκίτσα το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 80 σοροί. Μαρτυρίες ορισμένων από τους 104 διασωθέντες ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος στα 400 με 700 άτομα.

"Τα δάκρυα χάθηκαν και αυτά στη θάλασσα"... Σκίτσο, επάνω αριστερά, του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Βυθίστηκε το πρωί της Τετάρτης, στα διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, παρασύροντας στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους...

Ταξίδι στον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωή». Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στη Realnews. "Όταν είδα τη φωτογραφία με το γεμάτο από κόσμο καράβι, αυτόματα σκέφτηκα αυτό το σκίτσο" σημειώνει ο σκιτσογράφος σε ανάρτησή του στο facebook:

Το βάθος που έχουν τα νερά... Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζογλου στον Ελεύθερο Τύπο:

Δυστυχώς θα έχουμε και άλλη ευκαιρία για πιο σωστή αντιμετώπιση του ναυαγίου. Διασώθηκαν οι διακινητές! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα":

Εντωμεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι εννέα διακινητές. Οι κατηγορούμενοι πέρασαν σήμερα το «κατώφλι» της ανακρίτριας αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Ναυάγιο του Δυτικού Πολιτισμού. Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη στη "Μακαεδονία της Κυριακής": 

Θα μπορούσε να είναι και διαφήμιση για τον ... φράχτη στον Έβρο! Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "ΕφΣυν":

Προσπάθεια παραλληλισμού με την σιδηροδρομική τραγωδία στο Τέμπη. Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή:

Επανειλημμένες εκκλήσεις, από το λιμενικό σκάφος αλλά και τα άλλα παραπλέοντα πλοία, για συνδρομή και βοήθεια, αγνοήθηκαν από τον "κυβερνήτη" του υπερφορτωμένου με μετανάστες αλιευτικού σκάφους.   

Και οι "αλληλέγγυοι" τριήμερο στην Καλαμάτα με 2 γεύματα και 3 διαδηλώσεις! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή: 

Δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα, λέει ο ΓΓ του ΟΗΕ. «Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι είναι ώρα η Ευρώπη να μπορέσει, με αλληλεγγύη, να καθορίσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο ατύχημα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, επιχειρώντας να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση του ναυαγίου στην Πύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου