7 Ιουνίου 2023

Οι νικητές του 3ου φωτογραφικού διαγωνισμού Natura 2000 Click στη φύση

Αριστερά: Κατηγορία “Νερά & Θάλασσες”. 
1ο Βραβείο Βαγγέλης Μάτσικας

Η ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας “Click στη Φύση” 2023 έρχεται να επισημοποιηθεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η συμμετοχή εκατοντάδων φωτογράφων με χιλιάδες φωτογραφίες επιβεβαιώνει την απήχηση και αποδοχή του διαγωνισμού. 

Μέσα από την τρίτη κατά σειρά επανάληψή του ο διαγωνισμός “Click στη Φύση” εδραιώνει το κύρος του και σημασιοδοτεί την αναγνώρισή του ως σημαντική πρωτοβουλία πανελλήνιας ακτινοβολίας, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Κατηγορία “Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον”. 1o Βραβείο: Φώτης Καφέτσης

Και φέτος το WWF Eλλάς και οι εταίροι του διαγωνισμού συγχαίρουν τους συμμετέχοντες που με την υποβολή του εξαιρετικού φωτογραφικού υλικού τους σε τέσσερις κατηγορίες (Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον – Πτηνά | Ζώα | Φυτά – Νερά & Θάλασσες – Φυσικό Τοπίο) συνέβαλαν ενεργά στην προβολή των 446 προστατευόμενων ελληνικών περιοχών Natura 2000 μέσα από τη δύναμη του φωτογραφικού φακού. 

Σημειώνουμε ότι το δίκτυο Natura 2000 προστατεύει στην Ελλάδα 299 απειλούμενα είδη ζώων και φυτών, 128 είδη πουλιών και 89 σημαντικούς οικότοπους.

Κατηγορία “Πτηνά | Ζώα | Φυτά”. 1ο Βραβείο: Λάμπρος Λογοθέτης

Οι φωτογράφοι με τις εικόνες τους ανέδειξαν την περιβαλλοντική σημασία των περιοχών Natura, και την αξία της προστασίας του οικοσυστήματος καθώς και ζητήματα αειφορίας, κλιματικής αλλαγής, αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης κλπ. αποδεικνύοντας ότι η φωτογραφία είναι αποφασιστικός μοχλός προώθησης των οικολογικών αιτημάτων προς το κοινωνικό σύνολο.

Κατηγορία “Φυσικό Τοπίο”. 1ο Βραβείο: Παναγιώτης Λασκαράκης

Η φετινή τρίτη διοργάνωση του διαγωνισμού “Click στη Φύση” επισφραγίστηκε με 3.705 συμμετέχουσες φωτογραφίες στις τέσσερις διαγωνιστικές κατηγορίες που απεικόνισαν δημιουργικά τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Εδώ, παρουσιάσαμε μόνο τους πρώτους νικητές του 3ου πανελλήνιου φωτογραφικού διαγωνισμού «Click στη φύση» στις 4 διαγωνιστικές κατηγορίες: 
Κατηγορία “Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον” 1o Βραβείο: Φώτης Καφέτσης.
Κατηγορία “Πτηνά | Ζώα | Φυτά” 1ο Βραβείο: Λάμπρος Λογοθέτης.
Κατηγορία “Νερά & Θάλασσες” 1ο Βραβείο: Βαγγέλης Μάτσικας.
Κατηγορία “Φυσικό Τοπίο” 1ο Βραβείο: Παναγιώτης Λασκαράκης.

Μπορείτε να δείτε πολλές από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού «Click στη Φύση» στο:
Όλοι οι νικητές του 3ου μεγάλου φωτογραφικού διαγωνισμού Natura 2000 Click στη φύση | Το site του Φωτογράφου (photo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου