16 Ιουνίου 2023

Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία από τη Lula Gose

Στους δρόμους της Γαλικίας έφερε το ύφος της η Ισπανίδα καλλιτέχνις δρόμου Lula Gose με μια τοιχογραφία-ύμνο στη φύση αλλά και τη γυναικεία φύση. Με επωνυμία «A Dona do Esteiro (Η Κυρά των Εκβολών του ποταμού)», στο έργο απεικονίζεται η Μητέρα Φύση περιτριγυρισμένη από τοπική χλωρίδα και πανίδα. Η τοιχογραφία είναι ένα ιδιαιτέρως προσωπικό έργο για την Gose καθώς δημιουργήθηκε στην πόλη όπου γεννήθηκε και είναι αφιερωμένη στην πιο δυνατή γυναίκα που ξέρει: τη μητέρα της.

Η Lula Gose εμπνεύστηκε από τις κοντινές εκβολές του ποταμού στη Foz, η οποία συντηρεί απίστευτα πλούσια ζωή φυτών και ζώων και είναι μέρος όπου συχνάζουν πουλιά. Για να τιμήσει αυτό το θαύμα της φύσης, η Ισπανίδα καλλιτέχνις δρόμου δημιούργησε αυτή την όμορφη σύνθεση όπου πουλιά, λουλούδια και βλάστηση περιβάλλουν τη γυναικεία φιγούρα που κοιτάζει μακριά. 


«Αυτή η Μητέρα Φύση φροντίζει το περιβάλλον της και το τρέφει, ώστε τα υπόλοιπα ζωντανά πλάσματα να ζουν σε ισορροπία» είπε, μιλώντας στο My Modern Met. «Αυτό συμπεριλαμβάνει και εμάς, για αυτό που έχουμε και πρέπει να φροντίζουμε για το περιβάλλον μας -και μαζί μ' αυτό, τον εαυτό μας» πρόσθεσε (https://www.instagram.com/p/CriQfBysqKA/).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου