11 Ιουνίου 2023

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.6.2023

Προεκλογικά
(από το ΑΠΕ-ΜΠΕ):
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Η πορεία ανάπτυξης θα συνεχιστεί, θα εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, θα επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψω. Αυτό είναι ένα ποσοστό ευθύνης. Τόσο μεγαλύτερη η υποχρέωσή μας τα πόδια μας να πατάνε γερά στη γη», για να συμπληρώσει ότι παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός.
- Αλ. Τσίπρας: «Κάθε ψήφος, στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά είναι ψήφος που ενισχύει και εξυπηρετεί τη ΝΔ και την επιθυμία της την επόμενη ημέρα να είναι ανεξέλεγκτη, να μην έχει αντίπαλο. Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Ο κατακερματισμός της αντιδεξιάς επιλογής σε μικρότερα κόμματα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,. μιλώντας στο ίδρυμα «Μιχ. Κακογιάννης» σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Στην τελική ευθεία οι Πανελλαδικές. Το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων μαθημάτων προσανατολισμού και ειδικότητας, καθώς επίσης και τη λήξη εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια και τη λήξη μαθημάτων για νηπιαγωγεία και δημοτικά, σηματοδοτεί η εβδομάδα που έρχεται. Ειδικότερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, η αυριανή ημέρα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, είναι η τελευταία ημέρα εξετάσεων. Θα εξεταστούν στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ έχουν μπροστά τους άλλες τρεις ημέρες Πανελλαδικών Εξετάσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό. skai.gr

Πέθανε ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος Εφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνας μουσικοσυνθέτες, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, σε ηλικία 84 ετών. Νοσηλευόταν από τις αρχές Μαΐου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου και ήταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η πολιτική ηγεσία αποχαιρετά τον Γιάννη Μαρκόπουλο:
- «Αναζήτησε την έμπνευση στον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης και μετουσίωσε το ήθος της σ’ ένα σύγχρονο, ενδιαφέρον, πολυδιάστατο, εντελώς προσωπικό ιδίωμα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook.
- «Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι "παραπονεμένα" για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, που χάνει έναν πιστό υπηρέτη του. Αλλά και για την κοινωνία μας και την αγαπημένη του Κρήτη, που χάνει μία ευγενική μορφή της», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
- «Δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος συνθέτης. Ήταν ένας άνθρωπος της μουσικής μπροστά από την εποχή του. Όταν η ιδιοφυία του συνδύαζε τη συμφωνική ορχήστρα με τη λύρα, το σαντούρι και άλλα παραδοσιακά όργανα, αυτά ήταν πρωτόγνωρα, άγνωστα τοπία για τον κόσμο της διεθνούς μουσικής σκηνής» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
- «Οι ρίζες μας και οι αγώνες του λαού μας ήταν πηγή έμπνευσης του κορυφαίου δημιουργού. Ξεκίνησε από την Ιεράπετρα της Κρήτης όπου έκανε τα πρώτα του βήματα και κατέκτησε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, με τη συμφωνική μουσική του, αλλά και μελοποιώντας τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
- «Η τέχνη του είναι μια γέφυρα ανάμεσα στο χτες, το σήμερα και το μέλλον μιας δίκαιης και ελεύθερης ζωής. Μέσα απ' αυτό το διαχρονικό έργο του θα συνεχίζει να ζει, να εμπνέει και να εκφράζει τις ανάγκες κάθε νέας γενιάς που θα έρχεται» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Τσίπρας: Θα περάσουν δεκαετίες για να συζητήσουμε ξανά για απλή αναλογική" λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά. "Η απλή αναλογική έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα... πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν χάνεται ιστορικά μια ευκαιρία, πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες, για να αποκτήσει εκ νέου νόημα αυτή η συζήτηση" αναφέρει. 
kathimerini.gr

Σεισμός στη Σάμο. Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών, η οποία χαρακτηρίζεται «ασθενής», σημειώθηκε στις 07:42 στον θαλάσσιο χώρο, σε απόσταση 9 χιλιόμετρα ανατολικά από το Βαθύ Σάμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος SNP. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μια 52χρονη γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτη και ανακρίνεται από επιθεωρητές. To BBC μεταδίδει ότι πρόκειται για την ίδια τη Στέρτζον. Στις 5 Απριλίου, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Εδιμβούργο. Τότε είχαν συλλάβει τον σύζυγό της Πίτερ Μάρελ, πρώην γενικό γραμματέα του SNP, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου