5 Οκτωβρίου 2016

Η εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην Attica Bank

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής, ως μη εκτελεστικό μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου (δυνάμει των διατάξεων του ν.3723/2008), συμμετέχει η κα Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου. Το κορίτσι-θαύμα της κυβέρνησης, όπως κάποιοι το χαρακτήρισαν. 

Και, με αφορμή τα γεγονότα γύρω από την Attica Bank, το ερώτημα:
Ποια ακριβώς είναι η εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου; Αντελήφθη τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας συνολικά και της διοίκησής της ειδικότερα; Υπέπεσαν στη αντίληψή της τα ευρήματα που εντόπισε ο κοινός έλεγχος που διεξήχθη από ομάδα της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) και τα οποία αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα που επιδόθηκε στη Bουλή; Τι έκανε, στα πλαίσια των καθηκόντων της, για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα; 

Κάποιες απαντήσεις προσπαθεί να δώσει ένα δημοσίευμα με τίτλο "Το κορίτσι-θαύμα της κυβέρνησης" που εντοπισαμε στο insidestory.gr. Ορισμένα σημεία του, στη συνέχεια: 
«Η Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου είναι 32 χρονών. Και έχει καταφέρει πολλά, για την ηλικία της. Εκτός από εκπρόσωπος του δημοσίου στην Τράπεζα Αττικής είναι πλέον και διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας. Όλα αυτά, με εμπειρία στη μουσική –παίζει φλάουτο– και τη διδασκαλία σε Αλληλέγγυο Φροντιστήριο στο Αιγάλεω. Δίδαξε για έναν χρόνο και στο Λονδίνο, όπου μελετούσε για το διδακτορικό που δεν ολοκλήρωσε ποτέ. 
Διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής στις 28 Απριλίου 2015, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η επιλογή έγινε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αναζητούσε για τη θέση αυτή πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης. Και το βρήκε στην κυρία Γεωργακάκου, που ήταν τότε σύντροφος του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζαννακόπουλου. 
Από τον Απρίλιο που διορίστηκε στην Τράπεζα Αττικής μέχρι σήμερα, η εκπρόσωπος του δημοσίου έγινε δέκτης όλης της ταραχώδους πορείας της τράπεζας, από τα πρωτοφανή αποτελέσματα της άσκησης Προσοµοίωσης Ακραίων Καταστάσεων που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος (Οκτώβριος 2015), μέχρι την αμφιλεγόμενη αύξηση κεφαλαίου (Δεκέμβριος 2015) και τα ευρήματα του SSM που βρίσκονται καθ' οδόν για τον εισαγγελέα (Σεπτέμβριος 2016). 
Ερωτηθείσα για τα γεγονότα γύρω από την Attica Bank που προκάλεσαν πολιτικό και οικονομικό θόρυβο, η κα Γεωργακάκου μας απάντησε ότι έχει υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας και δεν θέλει να σχολιάσει το θέμα!» 

Όμως η Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου είναι και η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ). 
Διαβάζουμε στο capital.gr τα προσόντα και τη δράση της, με αφορμή το διορισμό της στον ΟΚΑΑ: 
«Η κ. Γεωργακάκου - Κουτσονίκου είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Sussex, με εξειδίκευση στους τομείς των Χρηματοοικονομικών και της Ανάπτυξης και υποψήφια Διδάκτωρ Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. 
Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της, είναι εκπρόσωπος του δημοσίου στο ΔΣ της Attica Bank (5/2015-σήμερα), διευθύντρια του γραφείου γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (3/2015-8/2016), επιστημονική συνεργάτιδα στη Βουλή των Ελλήνων (2012-2015) και βοηθός διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (2011-2012).
Ακόμη, αναφέρεται στο βιογραφικό ότι είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Οικονομίας (2012-2015)»

Σχόλιο: Δυστυχώς το μόνο που καταφέραμε ήταν να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα "τι εστί Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου". Μπορεί όλα τα άλλα ερώτήματα να έμειναν αναπάντητα, όμως από τα παραπάνω στοιχεία ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δώσει κάποιες απαντήσεις και σε αυτά. 

Πηγές: Με στοιχεία από insidestory.grcapital.gr

1 σχόλιο:

  1. Γράψε και κάτι καλό, γράψε τουλάχιστον ότι είναι όμορφη κοπέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή