5 Δεκεμβρίου 2016

Μια προφητική φωτογραφία

Με αφορμή την σημερινή παραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού. Μια φωτογραφία από τις παλιές καλές ημέρες των ισχυρών του πλανήτη. 'Ολοι όσοι σηκώνουν το χέρι ... μας χαιρετάνε και φεύγουν! Σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν! 

Διακρίνονται, από αριστερά, οι: 
Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ. Αποχωρεί την 20η Ιανουαρίου του 2017, ημέρα που αναλαμβάνει καθήκοντα νέου προέδρου ο Ντόναλντ Τραμπ.
Άγγελα Μέρκελ, καγγελάριος της Γερμανίας. Παραμένει τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες γερμανικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Σεπτεμβρίου του 2017, στις οποίες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα επιδιώξει την επανεκλογή της. 
Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μόλις την περασμένη Πέμπτη ότι δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές, τον Απρίλιο του 2017. Έτσι σε λίγους μήνες αποχωρεί.
Ντέιβιντ Κάμερον, πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας. Ήδη έχει παραιτηθεί, ως συνέπεια του Brexit στο δημοψήφισμα. Τον διαδέχτηκε στη θέση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 13 Ιουλίου 2016, η Τερέζα Μέι. 
Ματέο Ρέντσι, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας. Θύμα (όπως και ο Ντέιβιντ Κάμερον) του δημοψηφίσματος για την συνταγματική μεταρύθμιση όπου επικράτησε το "όχι" με 60% περίπου. Ο Ρέντσι είχε στηρίξει το "Ναι".

afirimeno.com

Σημείωση: Την φωτογραφία την εντοπίσαμε στο twitter (στο George Tsoukaladakis ‏@TsoukaladakisG)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου