25 Φεβρουαρίου 2017

Χρ. Σπίρτζης: Θα δώσουμε μέχρι και 14η σύνταξη!

Δεν είναι εύκολο τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες περικοπές στις συντάξεις, γιατί έτσι συμφώνησε το οικονομικό της επιτελείο στο πρόσφατο eurogroup, να βγαίνει κάποιο μέλος της και να υπόσχεται δημόσια της χορήγηση όχι μόνο της 13ης αλλά και της 14ης σύνταξης! Χρειάζεται θράσος και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απέδειξε ότι το έχει.

Έτσι λοιπόν, σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κ. Σπίρτζης, δήλωσε ότι "
η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει μέχρι και 14η σύνταξη (!)  ως αντιστάθμισμα σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα".

Επίσης, επανάλαβε ο κ. Σπίρτζης τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως "για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων θα υπάρξει ένα ευρώ σε αντισταθμιστικά μέτρα" και δήλωσε βέβαιος πως θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις.

Υστερα από όλα αυτά ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει η αντιπολίτευση. 

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Σπίρτζης, με απύθμενο θράσος, σήμερα, έταξε από την τηλεόραση ακόμη και 14η σύνταξη. Το μεγαλείο του αυτοεξευτελισμού. Είναι ο ίδιος που, ως Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε., καλούσε τους μηχανικούς να μην καταβάλουν τις εισφορές τους, ενώ τώρα που τους επέβαλε τριπλάσιες, τις απαιτεί. Ανήκει στην Κυβέρνηση που έφερε εξοντωτικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, έκοψε κύριες και επικουρικές συντάξει, μερίσματα του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και το 25% των κύριων συντάξεων στους νέους συνταξιούχους. Είναι ο ίδιος που ετοιμάζεται να ψηφίσει με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φόρους και μειώσεις συντάξεων για να κρατηθούν στην εξουσία. Θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να παίζουν με τη νοημοσύνη και την αγωνία των πολιτών». 

Πηγές: Με στοιχεία από skai.gr και nd.gr 

Σχετική ανάρτηση:
22 Φεβρουαρίου 2017 Χρ. Σπίρτζης: Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου