24 Φεβρουαρίου 2017

Μηταφίδης, ο υπέρμαχος της Βενεζουέλας του Μαδούρο

Κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις παγκόσμια στην εγκληματικότητα και διαφθορά η Βενεζουέλα. Βρίσκεται αντιμέτωπη με μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού να διαβιώνει κάτω από άθλιες συνθήκες, τι στιγμή που οι ελλείψεις βασικών αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1.600% το 2017. Και όλα αυτά σε μια χώρα που διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυτή τη χώρα, τη σύγχρονη Βενεζουέλα κάτω από την διακυβέρνηση των Τσάβες και Μαδούρο, θέλησε να παραστήσει ως επίγειο παράδεισο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης χθές στη Βουλή. 

Είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, για να «αποκαταστήσει την αλήθεια», όπως ανέφερε, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα:

«Σας δίνω, λοιπόν, ορισμένα στοιχεία για αυτούς που έχουν πάθει απίσχναση και οι οποίοι είναι σε καθεστώς οικονομικού αποκλεισμού, όπως ξέρετε. Του ΟΗΕ είναι, αγαπητοί συνάδελφοι. Στο διάστημα έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες.

»Ακούστε κάτι άλλο. Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Μάλιστα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας»,
κατέληξε.


Αυτά, από τον υπέρμαχο των Τσάβες και Μαδούρο, κ 
Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ο οποίος πάντως απέφυγε να διευκρινίσει αν ακόμη ονειρεύεται μια Ελλάδα σαν "Βενεζουέλα χωρίς πετρέλαια"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου