10 Φεβρουαρίου 2017

Πιτέλα: Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά όταν πρόκειται για την Ελλάδα

Συνέντευξη με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα δημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel. O Ιταλός πολιτικός σχολιάζει, μεταξύ άλλων, την επίμονη στάση του γερμανού υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα. 

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη Σόιμπλε στο γερμανικό δίκτυο ARD, ο δημοσιογράφος ρωτά τον Τζ. Πιτέλα πώς κρίνει την «απαίτηση του Β. Σόιμπλε από την Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να παραμείνει εντός της νομισματικής ένωσης».

Ο Τζιάνι Πιτέλα απαντά: «Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά πάντα όταν πρόκειται για την Ελλάδα. Η Αθήνα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Τώρα πρέπει οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις, να ολοκληρώσουν την τρέχουσα αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων και να προβούν σε μια αισθητή απομείωση του χρέους. Όπως πάντα ο Σόιμπλε προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, προκειμένου να πολώσει την εγχώρια πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο – με φόντο μάλιστα τις βερμπαλιστικές επιθέσεις του Τραμπ κατά της Ευρώπης». 

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναφέροντας την απειλή του Grexit, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του: «Πρέπει να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, αλλιώς δεν μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη». Επίσης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε πως οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο για κράτος-μέλος του κοινού νομίσματος. «Για να γίνει κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη», είχε πει ο Γερμανός υπουργός. 

Πηγές: Deutsche Wellekathimerini.gr

Σχετική ανάρτηση:
Tageszeitung: Ο Σόιμπλε συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου