11 Φεβρουαρίου 2017

Κριτική στον πολιτικό κυνισμό του Αλέξη Τσίπρα

Σφοδρή κριτική δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πάνω στις γνωστές αντιφατκές θέσεις και απόψεις που διατυπωσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από βασικά στελέχη του κόμματός του. "Έχει ένα μοναδικό ταλέντο να αντιπολιτεύεται τον εαυτό του" αναφέρει η ΝΔ, "δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση η κυβέρνηση" σημειώνει ο Ν. Φίλης, "δεν θα σε σώσει ο πολιτικός κυνισμός" του απαντά η Φώφη Γεννηματά. Πιο αναλυτικά:

Ο Αλέξης Τσίπρας:
«Όσοι παλεύουν για να μην κλείσει η αξιολόγηση, θα απογοητευτούν», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Και θα κλείσει και θα κλείσει θετικά, χωρίς υποχωρήσεις σε ακραίους παραλογισμούς, χωρίς υποχωρήσεις σε ζητήματα αρχών και χωρίς υποχωρήσεις που αφορούν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει αν θα κλείσει με το ΔΝΤ σε κεντρικό ρόλο χρηματοδότη ή σε άλλο ρόλο, «αλλά η αξιολόγηση θα κλείσει γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια ούτε να δεχτεί πειραματισμούς». «Η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα με κάποιους πάλι να βρίσκονται βαριά εκτεθειμένοι» υπογράμμισε. 
Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση τους στη διαπραγμάτευση, καθώς και κατά του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ όμως επιμένει να θέλει να είναι στην Ελλάδα η ουρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» είπε. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Νέα Δημοκρατία:
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας έχει ένα μοναδικό ταλέντο να αντιπολιτεύεται τον εαυτό του. Παραδέχεται ότι θα υπογράψει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ο ίδιος προκάλεσε με την ανικανότητα και την αποτυχία του. Ταυτόχρονα επιτίθεται στους “κακούς δανειστές” και στην Αντιπολίτευση, για να δώσει άλλοθι στους βουλευτές του να τα ψηφίσουν. Την ίδια στιγμή, η πραγματική οικονομία βουλιάζει στην αβεβαιότητα και τα σενάρια του Grexit επανέρχονται. Και όλα αυτά, για να σκηνοθετήσει ο κ. Τσίπρας άλλη μια κυβίστηση ... μετά τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση για την οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη. 
Όσο για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Γερμανία, να μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό φοράει πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Και αυτή είναι γαλανόλευκη, χωρίς ροζ αποχρώσεις».
Πηγή: nd.gr 

To ΠΑΣΟΚ:
Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται συνεχώς και ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος μας επιτίθεται. Κατανοούμε την ανησυχία και την αγωνία του. Αυτή όμως θα είναι η εξέλιξη λόγω της πολιτικής του. Ας το πάρει απόφαση. Ο πολιτικός του κυνισμός δεν θα τον σώσει. Όσο για τα περί ουράς της δεξιάς ας κοιταχθεί στον καθρέφτη του, εκεί θα δει τον υποτακτικό του Σόιμπλε και το συνεταιράκι των ακροδεξιών εθνολαικιστών. Η κίβδηλη και fake αριστερά του δεν έχει σχέση με το Σοσιαλισμό. Εμείς μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, οικοδομούμε τη νέα σύγχρονη σοσιαλιστική πρόταση. Κοντά στους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση και την παγκοσμιοποίηση. Για πραγματική ελπίδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".
Πηγή: pasok.gr 

Ο Νίκος Φίλης: 
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το "εμείς και οι άλλοι" τελείωσε» είπε, ενώ λίγο αργότερα αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο;
Αναφερθείς στη διαπραγμάτευση, ο κ. Φίλης σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε» θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», σημείωσε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθσε πως «το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης».
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου