7 Φεβρουαρίου 2017

Το σκίτσο της Ημέρας 7.2.2017

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή.

Επιστρέφονας από τη Λισαβόνα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έφτασε (μυστικά και εκτός προγράμματος) στο Παρίσι. Για να συναντήσει ... επενδυτές ο κ. Τσίπρας, είπε η κυβέρνηση όταν αυτό "έγινε θέμα" από τον Αδωνη Γεωργιάδη.

Πιο αναλυτικά: 

Μείζον πολιτικό ζήτημα το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι. Απαντήσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι ζητεί η Ν.Δ., με τον εκπρόσωπό της, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων, όπως: Γιατί το ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό; Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με τι Rothschild, χωρίς τον υπουργό Οικονομικών ή κάποιον συνεργάτη του για οικονομικά θέματα; Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση; Ποιοι επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τη Λισαβόνα στο Παρίσι; κλπ. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κικίλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επανέλαβε ότι στο Παρίσι, «είχαμε ολιγόωρη στάση για να συζητήσουμε με επενδυτές και τους επίσημους συμβούλους του ελληνικού κράτους, για την προετοιμασία της εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές».

Rothschild και L'Oreal επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις με Τσίπρα στο Παρίσι: 
H εκ των επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι. «Η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος» είπε. 

Αντίστοιχα, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L'Oreal Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίιλου, Jean-Paul Agon, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία. Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Richard «επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. εννοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων» είπε. (Το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed»). 

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου