11 Φεβρουαρίου 2017

Σουλτς: H ελληνική οικονομία θα σταθεί στα πόδια της όταν θα γίνουν επενδύσεις

H ελληνική οικονομία θα σταθεί στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά επενδύσεις, δηλώνει ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, στη λαϊκή εφημερίδα Bild. Αναγνωρίζει επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά» και ότι «οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες».

Σε δημοσίευμά της με τον τίτλο «Θα καταστρέψει η Ελλάδα τον προεκλογικό αγώνα του Σουλτς;», η γερμανική εφημερίδα διερωτάται αν προηγούμενες δηλώσεις του Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελαρίου για την Ελλάδα στραφούν εναντίον του, δεδομένου ότι ήταν υπέρ των ευρωομολόγων, την συνευθύνη δηλαδή της Γερμανίας για το δημόσιο χρέος και άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους. Και τα δύο είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλή στην Γερμανία, αλλά φυσικά επιδοκιμάζονται από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, όπως σχολιάζει η εφημερίδα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης δηλώνει στην Bild: «O Σουλτς έχει αποδείξει πολλές φορές ότι κατανοεί τα ελληνικά προβλήματα και πόσο αναγκαία είναι μια κοινή λύση με τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτουν όμως αυστηρά τα ευρωομόλογα, συνεχίζει η Bild, η οποία προβλέπει ότι «αυτό το θέμα θα γίνει προεκλογικό ζήτημα». Προσθέτει όμως ότι στο θέμα των ευρωομολόγων ο Σουλτς έχει αποστασιοποιηθεί, ιδίως επειδή ούτε στις Βρυξέλλες ούτε στην Γερμανία βλέπει πλειοψηφία που να τα υποστηρίζει.

Σε ερώτημα της εφημερίδας για την διαγραφή του (ελληνικού) χρέους o Σουλτς επισημαίνει τον κίνδυνο της «διάσπασης της ηπείρου», η οποία δεν είναι προς το γερμανικό συμφέρον, παρατηρεί η Bild.

Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου