14 Φεβρουαρίου 2017

Του Αγίου Βαλεντίνου «χαρίστε φρούτα»!

«Χαρίστε ποιήματα, ερωτικές επιστολές και φρέσκα φρούτα, αλλά όχι γλυκά στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου», προτρέπει το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες να ακολουθήσουν έναν υγιεινό για την καρδιά τους τρόπο ζωής.

«Στη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου υπενθυμίζουμε στους πολίτες να επιλέξουν ένα υγιεινό για την καρδιά τους δώρο ή να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή προκειμένου να παραμείνουν υγιείς», δήλωσε η γραμματέας του υπουργείου, Πολίν Τζιν Ουμπιάλ σε συνέντευξη Τύπου, καλώντας τους συμπατριώτες της να είναι πιο δημιουργικοί γράφοντας ποιήματα και ερωτικές επιστολές αντί να χαρίζουν γλυκίσματα που είναι επιβλαβή για την υγεία.

«Αντί να αγοράσετε για τους αγαπημένους σας κέικ, γλυκά και λιπαρά τρόφιμα, γιατί να μην τους δώσετε ένα δώρο με διάρκεια όπως ένα ποίημα, μία επιστολή ή ένα μήνυμα, δώρα που δείχνουν μεγαλύτερο συναίσθημα», τόνισε η Ουμπιάλ, προτρέποντας ταυτόχρονα τους πολίτες που θα χαρίσουν σοκολατάκια να επιλέξουν τη μαύρη σοκολάτα με λιγότερη ζάχαρη και καραμέλα.

«Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ασκηθείτε. Κάντε μια εκδρομή ή μια βόλτα στο πάρκο ή ακόμα και σε ένα εμπορικό κέντρο», επισήμανε η Ουμπιάλ τονίζοντας ότι η βάδιση διάρκειας 30 λεπτών είναι εξαιρετικά επωφελής για την καρδιά. Προέτρεψε, εξάλλου, τους συμπατριώτες της να μαγειρέψουν σπιτικό φαγητό και να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο με ψάρι και λαχανικά με τους αγαπημένους τους. Ταυτόχρονα ζήτησε από τους συμπατριώτες της να χαρίσουν, αντί άλλου δώρου, φρέσκα φρούτα στον εκλεκτό της καρδιάς τους.

Πηγή: kathimerini.gr 

Πακιστάν: Απαγόρευση των εκδηλώσεων για τον Αγ. Βαλεντίνο στην Ισλαμαμπάντ 

Τις δημόσιες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, για τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, απαγόρευσε ανώτατο δικαστήριο της χώρας, μετά από κατάθεση προσφυγής η οποία έκανε λόγο για γιορτή προάγει την ανηθικότητα.

Στην ετυμηγορία του, την οποία χαιρέτισαν τα ισλαμιστικά κόμματα, το δικαστήριο διέταξε τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να προωθούν την «ημέρα των ερωτευμένων», σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των γάμων είναι αποτέλεσμα συνοικεσίων.

Η δικαστική απόφαση δεν εμπόδισε πάντως τα εστιατόρια στην πρωτεύουσα να συνεχίσουν να προωθούν προσφορές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τον περασμένο χρόνο, ο Πακιστανός πρόεδρος Μαμνούν Χουσαΐν είχε καλέσει τη νεολαία της χώρας να μην συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας, εκτιμώντας ότι δεν συνδέεται με τον πολιτισμό της χώρας. 

Πηγή: naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου