22 Φεβρουαρίου 2017

Χρ. Σπίρτζης: Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση!

Προφανώς μας δουλεύουν! Στο τελευταίο Eurogroup τα έδωσαν όλα στους δανειστές, όσα δηλαδή είχαν απομείνει.Και δεν πήραν τίποτα! Παρ' όλα αυτά πανηγυρίζουν, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι βγήκαμε από την κρίση! «Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση»! δήλωσε χθες από τα Γιάννενα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Δυο μέρες πριν, στην κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές στο Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση είχε αποδεχθεί τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και των καταβαλλόμενων συντάξεων, σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή κι αν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019. Αντιθέτως, οι ελαφρύνσεις, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα αντισταθμίζουν τα μέτρα περικοπών, θα προνομοθετηθούν μεν, αλλά θα εφαρμοστούν μόνο στον βαθμό που επιτυγχάνεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Βέβαιες λοιπόν είναι μόνο οι περικοπές.

Και ο κ. Σπίρτζης, αφού παρομοιάζει την μέρα της συμφωνίας στο Eurogroup με εκείνη της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, δηλώνει πως «τελειώνει ο κατήφορος και η ύφεση»! Προφανώς μας δουλεύει! 

Ο υπουργός κ. Σπίρτζης, μετά το τέλος της παρέλασης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, δήλωσε: 

«Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος τελειώνει η ύφεση».

Σχόλια στο twitter

Ύστερα από όλα αυτά, στο twitter, με βάση τις δηλώσεις του υπουργού, στήθηκε πάρτι. Κάποια ενδεικτικά σχόλια:

Chiotis Vasilis‏@ChiotisVasilis
Γιορτάζουμε σήμερα την έξοδο από την κρίση, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης. Πάνω που νομίζεις οτι το τερμάτισαν στο δούλεμα, αυτοί αλλάζουν πίστα

Lina Tsireka‏@ltsireka
Το τελος της λιτότητας βλέπει ο Σπιρτζης. Κερδαμε παλικάρια! Μα τι πίνουν και δεν μας δίνουν;

Marlene ❤‏@Marlenkal
Ο Σπιρτζης γιορτάζει το τέλος της λιτότητας.... Ο λωλός κουδούνια έχει, μοναχός του τα βαράει, που λέει κι ο λαός.

Μπ. Παπαπαναγιώτου‏@bpapapanagiotou
Την..."σφύριξε κι-την-...έληξε" την κρίση, ο κ.Σπίρτζης

Sotiris G. Siemekis‏@sgsiemekis
Σπίρτζης:"Σήμερα γιορτάζουμε την έξοδο από την κρίση!" Και την Κυριακή τον Καρνάβαλο

test tester‏@hellasspecial
"Την έξοδο του Κρις Σπίρτζη και της παρέας του πότε θα την γιορτάσουμε;"

Σημείωση: Το σκιτσο επάνω αριστερά είναι του ΚΥΡ

Takis Ant / afirimeno.com

2 σχόλια:

  1. Ο Σπίρτζης καλά τρώει, πίνει και τα κρασιά του και γιορτάζει! Αυτός ποτέ δεν κατάλαβε κρίση! Αλλοίμονο από τον κοσμάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σπίρτζης λέει ότι θέλει και δεν έχει πρόβλημα μιας και κανείς δεν τον παίρνει πια στα σοβαρά. Και ενώ ο αρμόδιος υπουργός συμφωνεί στο eurogroup για νέες περικοπές στις συντάξεις ο κ Σπίρτζης δηλώνει σήμερα στον Σκάι: Μέχρι και 14η σύνταξη είναι διατεθειμένη να προσφέρει η κυβέρνηση σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή