25 Φεβρουαρίου 2017

Mέρκελ, Tραμπ και Brexit στο γερμανικό καρναβάλι

O «ελέφαντας» Τραμπ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το γερμανικό καρναβάλι έχει έντονο πολιτικό χρώμα. Φέτος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Στο καρναβάλι του Μάιντς ο Ντόναλντ Τραμπ
φιγουράρει στο κεντρικό καρναβαλικό άρμα που αναμένεται να παρελάσει την Καθαρά Δευτέρα. Με τις γνωστές γκριμάτσες του και... σώμα ελέφαντα.

Παρών και ο Ερντογάν. Άλλος ένας ιδιαίτερα «αγαπητός» πολιτικός στους καρναβαλιστές είναι ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Κατέχει κεντρική θέση επίσης στο καρναβάλι του Μάιντς. Εμφανίζεται πάνω σε ένα τρακτέρ, έτοιμος για μια επιχείρηση εκκαθάρισης. Στο στόχαστρό του βρίσκονται η δημοκρατία και η ελευθερία του τύπου. 

Μέρκελ εναντίον Σουλτς. Μόλις επτά μήνες απομένουν για τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία. Στο καρναβάλι της Κολωνίας η Άγκελα Μέρκελ και ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς βρίσκονται στο ίδιο καρναβαλικό άρμα. Σε πρώτο πρώτο πλάνο η καγκελάριος ως πασχαλίτσα που έχει ακινητοποιηθεί πάνω στο γρασίδι. Πίσω της ακολουθεί ο Μάρτιν Σουλτς σαν αισιόδοξη πεταλούδα της άνοιξης. 

Στον ωκεανό του Brexit. Από τη σάτιρα του καρναβαλιού δεν λείπει φυσικά και η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, που οδηγεί τη χώρα στον ωκεανό της μετά-Brexit εποχής πάνω σε ένα φουσκωτό. Και αυτό το άρμα θα παρελάσει την Καθαρά Δευτέρα στο Μάιντς.

Η ασφάλεια πάνω απ' όλα. Ήδη εδώ και μέρες τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, ιδίως στις πόλεις που παραδοσιακά προσελκύουν τους περισσότερους καρναβαλιστές: την Κολωνία, το Ντίσελντορφ και το Μάιντς. Στους αστυνομικούς που βρίσκονται εν ώρα υπηρεσίας απαγορεύονται ρητά τόσο οι καρναβαλίστικες μεταμφιέσεις όσο και η συμμετοχή στους εορτασμούς.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου