10 Φεβρουαρίου 2017

Με το κεφάλι Σουλτς στο χέρι η Μέρκελ στο Charlie Hebdo

Εμπνευσμένο από το πρόσφατο εξώφυλλο του Spiegel, είναι το χθεσινό εξώφυλλο της γερμανικής έκδοσης του Charlie Hebdo, που φιλοξενεί μια καρικατούρα της Άγκελα Μέρκελ, η οποία κρατά στο ένα χέρι το κεφάλι του Μάρτιν Σουλτς και στο άλλο ένα ματωμένο μαχαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι Μέρκελ και Σουλτς είναι αντίπαλοι στην κούρσα διεκδίκησης της καγκελαρίας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και πως η δημοφιλία του δεύτερου, παράλληλα με τη δημοσκοπική εκτόξευση του SPD συνιστά απειλή για τη νυν καγκελάριο της Γερμανίας και την χριστιανική ένωση CDU/CSU. 


Σημειώνεται ότι στην τελευταία δημοσκόπηση του Forsa οι Σοσιαλδημοκράτες ενισχύονται εντός μιας εβδομάδας κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες και συγκεντρώνουν πλέον 31%, μειώνοντας έτσι τη διαφορά που τους χωρίζει από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της Άγκελα Μέρκελ σε μόλις τρεις μονάδες.

Στο πρωτοσέλιδο, κάτω από το κεφάλι του Σουλτς, απεικονίζεται και το πρόσφατο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού 
Der Spiegel, στο οποίο απεικονιζόταν ο Ντόναλντ Τραμπ να κρατά στο ένα χέρι το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας και στο άλλο ένα ματωμένο μαχαίρι.

Σόιμπλε για Σουλτς: Με τα συνθήματά του θυμίζει Τραμπ

Επίθεση στον Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι η χρήση του συνθήματος «Make Europe Great Again» («Ας κάνουμε την Ευρώπη ξανά μεγάλη») από υποστηρικτές του θα εξομοιώσει τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ηγετικό στέλεχος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU), ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας στο Der Spiegel, σημείωσε ότι «εάν ο Σουλτς επιτρέψει στους υποστηρικτές του τη χρήση ανάλογων συνθημάτων, τότε θα μοιάζει λέξη προς λέξη με τον Τραμπ».

Σε μια εποχή, συνέχισε ο κ. Σόιμπλε, «που ο λαϊκισμός κατακτά λαούς ανά τον πλανήτη, οι πολιτικοί δεν πρέπει να μιλούν με τον τρόπο που το κάνει ο κ. Σουλτς. Εάν θέλει να πολεμήσει τον λαϊκισμό, όπως ισχυρίζεται, πρέπει να λάβει υπ' όψη του αυτά τα ζητήματα».


Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετική ανάρτηση: Der Spiegel: «Ο Τραμπ αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας»






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου