24 Φεβρουαρίου 2017

Ολγα Γεροβασίλη: Παρούσα στη Βουλή για τον Τσίπρα, απούσα για την αντιπολίτευση!

Ως γνωστόν, πολλές είναι οι φορές που υπουργοί της συγκυβέρνησης δεν προσέρχονται να απαντήσουν σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι άλλοτε «φόρτο εργασίας» και άλλες φορές απλώς «κώλυμμα». Η σημερινή όμως περίπτωση της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη είναι μοναδική. Ήταν παρούσα στη Βουλή για να ακούσει τον πρωθυπουργό, αλλά αμέσως μετά, όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση βουλευτή προς την ίδια, "απουσίαζε στο εξωτερικό"!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή, τα πράγματα εξελίχθηκαν σήμερα στη Βουλή ως εξής: 

Η κοινοβουλευτική διαδικασία άρχισε λίγο μετά τις 10 πμ, με τον «διάλογο» Αλ.Τσίπρα – Β.Λεβέντη, στο πλαίσιο της Ωρας του Πρωθυπουργού. Οπως παγίως συμβαίνει, στα υπουργικά έδρανα δίπλα και πίσω από τον πρωθυπουργό ήταν παρόντα πολλά κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσά τους και η κυρία Γεροβασίλη. Οταν ολοκληρώθηκε η συζήτηση των δύο πολιτικών αρχηγών, αποχώρησε και ο κ. Τσίπρας και σχεδόν όλοι οι υπουργοί, μαζί τους και η αρμόδια για θέματα Διοιηκτικής Ανασυγκρότησης. Η κοινοβουλευτική διαδικασία συνεχίστηκε με τη συζήτηση άλλων επικαίρων ερωτήσεων, αυτή τη φορά βουλευτών προς υπουργούς.

Στο πλαίσιο αυτό, κάποια στιγμή ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Δημ. Κρεμαστινός ανακοίνωσε: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η υπ’ αριθμόν 506/20-2-2017 επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β΄ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τις προσλήψεις με τη διαδικασία του άρθρου 63 του ν. 4430/2016 δεν θα συζητηθεί λόγω απουσίας της κας Γεροβασίλη στο εξωτερικό». 

Οσοι την είχαν δει νωρίτερα στα υπουργικά αιφνιδιάστηκαν. Όπως ήταν φυσικό, ο ερωτών βουλευτής διαμαρτυρήθηκε:

«Δεν ξέρω, θα κοιτάξω τον Κανονισμό, τι ακριβώς προβλέπει για Υπουργό που ψεύδεται ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Είπατε πριν από λίγο και εξεπλάγην ότι η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη δεν μου απαντά σε επίκαιρη ερώτηση, γιατί λείπει στο εξωτερικό. Όμως, την είδα να κάθεται προ ολίγου όταν μιλούσε ο Πρωθυπουργός της χώρας στα υπουργικά έδρανα. Αυτό, τη δικαιολογία την ψευδή δηλαδή, την είχε δώσει και το γραφείο της εχθές στο δικό μου γραφείο. Και μάλιστα, όταν ερωτήθηκα από τους συνεργάτες μου, τους είπα να απαντήσουν ότι είναι πολύ ευγενικό ότι μας ενημερώνουν και δεν χάθηκε ο κόσμος, θα το συζητήσουμε μία άλλη φορά» είπε ο κ. Λοβέρδος. «Πώς μπορεί να λέει το γραφείο της στο γραφείο μου ότι λείπει στο εξωτερικό, να το λέτε εσείς, επειδή έτσι ενημέρωσε το Προεδρείο της Βουλής η Υπουργός και να κάθεται εδώ προ δέκα λεπτών; Είναι θεομπαίχτες, αλλά να μας κοροϊδεύουν με αυτόν τον τρόπο, δεν πρέπει η Βουλή να το επιτρέψει».

Με αφορμή την αντίδραση αυτή, λίγη ώρα αργότερα, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γίνεται λόγος για «απόπειρα φτηνού εντυπωσιασμού». Επί της ουσίας, όπως στην ανακοίνωση αναφέρεται, η συζήτηση ακυρώθηκε για ένα ταξίδι που έγινε μεν, αλλά ενώ ήταν προγραμματισμένο να ολοκηρωθεί σήμερα, ολοκληρώθηκε χθες. Δηλαδή, η κυρία Γεροβασίλη, που από χθες ήταν Αθήνα, κατάφερε να προσέλθει στη Βουλή αλλά μόνο για να ακούσει τον πρωθυπουργό και όχι για να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο!

Νέο ύφος και το ήθος στον πολιτικό λόγο λοιπόν!

Πηγή: Με στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου